Forhud

ForhudOmskæring har historisk set ikke har været en praksis, som er blevet anvendt i Japan, og nu om dage er det derfor kun under 1 % af den mandlige befolkning, der er omskåret, og disse mænd stammer primært fra det religiøse mindretal, idet de enten er muslimer eller jøder. I visse tilfælde vælger forældre dog at få deres søn omskåret, hvis den ene stammer fra et land, hvor dette er en tradition – såsom USA, og på det seneste er man også begyndt at benytte sig af omskæring som en kosmetisk procedure, der kan hjælpe mod eksempelvis forhudsforsnævring. Selvom man i Japan altså anerkender forhud som værende en naturlig del af manden, så er der imidlertid negative værdier tilknyttet forhuden, idet der forefindes en kulturelt indlejret opfattelse af, at forhud er både utiltrækkende og pinligt.

Generelt eksisterer der en holdning om, at forhuden skal være trukket tilbage og glansen derfor skal være blottet, hvilket japanske drenge lærer i en tidlig alder, og det er muligt for mange at efterleve dette ideal, fordi asiater genetisk set har kort forhud, så den naturligt er trukket tilbage i erigeret tilstand. Er forhuden så lang, at den dækker for penishovedet, så forholder det sig sådan, at mange i Japan vil sige, at man har det, der betegnes som forhudsforsnævring, selvom man i medicinsk forstand ikke har. Og lider man rent faktisk af forhudsforsnævring, der gør det svært eller umuligt at trække forhuden tilbage, så bliver det betragtet som et alvorligt problem.

At have glansen dækket af forhud bliver anset for at være uhygiejnisk, fordi bakterier og snavs kan gemme sig og danne sekret og føre til diverse infektioner. Og så er det også et skønhedsideal at have forhuden trukket tilbage, hvilket er grunden til, at penisser i Japan altid er blevet afbildet sådan – også i nutidens porno, hvor et synligt penishoved er vigtigere end størrelsen. Denne kulturelle opfattelse af, hvordan en penis skal se ud, har dog også ført til, at der er mange drenge og mænd, der skammer sig over deres penis, fordi de ifølge samfundet har for meget forhud og tilmed bliver bildt ind, at de lider af forhudsforsnævring – altså har en fysisk skavank, der kræver behandling. Dette er den grundlæggende årsag til, at mange voksne mænd vælger at blive omskåret, så de kan leve op til samfundets idealer, der påstår, at mennesket skal se ud på en bestemt måde. Med et stigende kendskab til resten af verden og dennes folkefærd er man dog også begyndt at anerkende de fysiske forskelle, der kendetegner mennesker, men fordi Japan endnu er et homogent land, så findes der stadig en udbredt opfattelse af, at man som japaner skal efterleve visse fysiske krav, og for mænd indebærer dette forhud, der ikke er synlig.

 

Total Page Visits: 895 - Today Page Visits: 1