Hadokening

Hadokening

Hadokening er betegnelsen for et internetfænomen, hvor folk udfører et såkaldt ki-angreb, der optræder i manga, anime og videospil, hvor karakterer fremkalder energi og via dette formår at vælte modstanderen omkuld. Af populære angreb kan blandt andet nævnes hadoken fra Street Fighter, hvilket har lagt navn til hadokening, men det er faktisk angrebet makankosappo fra Dragon Ball Z, der er oprindelsen bag den globale trend. Det at imitere ki-angreb og dele billeder og videoer af dette på internettet havde længe været populært, men det var et billede fra 2009, der for alvor gjorde hadokening til et fænomen, da en Twitter-bruger delte et billede fra et klasseværelse, hvor en skolepige ser ud til at blæse andre skolepiger omkuld på et billede med titlen "Makankosappo!!!!!".

Selvom ki-angreb ikke eksisterer i den virkelige verden, så gav billedet en illusion af, at en skolepige havde formået at skabe en usynlig energiudladning, som tvang de andre skolepiger op i luften, hvilket skabte en trend på internettet, hvor folk begyndte at lave deres egne udgaver, hvorved hadokening blev født. Et hadokening-billede laves ved, at man tager et billede, imens selve ki-udøveren indgår i en bestemt position, alt imens personerne omkring vedkommende springer og i luften og bøjer arme og ben, således at det ser ud, som om at de blæses væk, selvom de i virkeligheden bare hopper op. Det er dermed et meget simpelt trick, hvilket også er grunden til dets udbredelse.

Hadokening er primært begrænset til Japan og er ikke blevet lige så populært i Vesten - af den grund er det også mest billeder fra Japan, der findes på internettet (og især med skolepiger). Ikke desto mindre er hadokening inspirationen bag et andet internetfænomen kendt som Vadering, hvor folk imiterer Darth Vader fra Star Wars, der var i stand til at kvæle folk på afstand. Selve konceptet med Vadering er nogenlunde det samme som med hadokening - nemlig at folk springer op i luften, så det ser ud som om, at de svæver, imens de er ved at blive kvalt af nogen, som rækker hånden frem imod dem. Hadokening er også inspirationen bag Tuba Gun, der mest er kendt i Japan, hvor en person anvender en tuba som et slags supersonisk våben, der blæser folk omkuld.

 

Total Page Visits: 235 - Today Page Visits: 1