Minami Minegishi

Minami MinegishiMinami Minegishi var blot 13 år, da hun i 2005 var blandt de 24 piger, der blev udvalgt til at forme den nye popgruppe AKB48, der skulle fungere som små mindre grupperinger af piger, som kunne give koncerter under et fælles brand. Dertil fulgte en del forpligtigelser, fordi man som medlem udadtil repræsenterer dette brand, og det fik konsekvenser for den dengang 20-årige Minami Minegishi i januar 2013, hvor et sladderblad udgav billeder af hende, hvor hun var på vej ud fra en lejlighed, der tilhørte boyband-medlemmet Alan Shirahama. De to havde efter alt at dømme tilbragt natten sammen, og denne seksualisering af Minegishi levede ikke op til det billede, man hos AKB48 ønskede at skabe af sine medlemmer, hvilket førte til, at Minami Minegishi blev degraderet til “lærling”.

Samme dag blev der på AKB48’s Youtube-kanal offentliggjort en video af en grædende Minami Minegishi med korttrimmet hår, hvori hun undskyldte for sin opførsel og påstod, at hun for at råde bod på sin amoralske adfærd egenhændigt havde valgt at klippe sit hår af uden at hendes agentur eller de andre bandmedlemmer fik noget at vide før bagefter. Efterfølgende blev der postet idylliske billeder af Minegishi og de andre bandmedlemmer, der lod til at have taget hende til nåde. Hændelsen endte imidlertid med at gå viralt – primært i Vesten, hvor man havde svært ved at forholde sig til japanernes opfattelse af moral og forsoning. Mange blev overbeviste om, at Minegishi var blevet tvunget til at klippe håret af som straf, selvom hun ellers påstod, at det var hendes eget valg, som hun slet ikke havde drøftet med andre på forhånd. Det at klippe håret af i Japan er dog en ældgammel måde at råde bod på fortiden og komme videre, men at tilståelsen foregik via AKB48’s sociale medier og tilmed blev fulgt op af de andre bandmedlemmers åbenlyse tilgivelse fik alligevel folk til at stille spørgsmålstegn ved om der i virkeligheden ikke var tale om offentlig ydmygelse forklædt som et mediestunt.

Noget af det, der forargede mest, var dog, at Minegishi var blevet udstødt fra fællesskabet over noget så harmløst som et påstået forhold til en fyr, fordi det dermed blev afsløret, at hun var et seksuelt væsen, hvilket udelukkende skulle være en fantasi forbeholdt hendes fans, og således kom japansk popkultur også til debat, fordi idolers image er så altafgørende, at der sættes stramme restriktioner for, hvad de må foretage sig i privatlivet. Et halvt år senere fik Minegishi sit fuldtidsmedlemskab i AKB48 tilbage, og hun blev med tiden det sidste tilbageværende originale medlem.

 

Total Page Visits: 223 - Today Page Visits: 2