Haku (2702 m)

Haku (2702 m)

Haku-bjerget ligger på grænsen mellem Ishikawa-præfekturet og Gifu-præfekturet. Der er tale om et af Japans tre hellige bjerge sammen med Fuji-bjerget og Tate-bjerget, og med sine "kun" 2702 meter er Haku-bjerget det laveste af de tre, idet både Fuji-bjerget og Tate-bjerget er over 3000 meter høje. Haku-bjerget er dog en del af en kæde og har derfor flere tinder - nærmere betegnet tre hovedtinder, der befinder sig i cirka samme højde. Selvom der faktisk er tale om en vulkan, er det dog en inaktiv en af slagsen.

Allerede i 1962 fik Haku-bjerget status som en nationalpark, hvor man siden har stræbt efter at sikre naturen og biodiversiteten. Af den grund er der ikke mange veje på Haku-bjerget, som man ikke desto mindre kan bestige, hvilket folk har gjort i flere århundreder. Der er tre primære ruter på bjerget, som folk benytter sig af til at bestige Haku-bjerget. To af disse starter fra Ishikawa-præfekturet, mens den tredje starter i Gifu-præfekturet.

Haku-bjerget er dækket af sne i store dele af året, så det er officielt åbent fra juni til oktober, hvor det er nemmere at bestige bjerget. Det tager typisk mellem 3 til 5 timer at bestige Haku-bjerget, hvor man eksempelvis kan nyde den smukke udsigt ud over det omkringliggende landskab, ligesom der på selve Haku-bjerget også er flot natur - blandt andet en krater-sø. Man kan sagtens komme op og ned fra Haku-bjerget på samme dag, hvis man starter tidligt, men ellers er der også bjerghytter, hvor man kan overnatte. Nær toppen er desuden et kompleks med butik og spisemuligheder.

De fleste vælger at bestige Haku-bjerget fra Ishikawa-siden, hvor man nemt kan komme frem til bjerget fra Kanazawa. Herfra går der busser til bjerget i vandringssæsonen, og turen tager to timer.

Total Page Visits: 182 - Today Page Visits: 1