Iino (422 m.)

Iino (422 m.)

Iino-bjerget er 422 meter højt og ligger i Kagawa-præfekturet, hvor det er kendt som Sanuki Fuji, fordi det befinder sig i den tidligere provins kaldet Sanuki og ligner en mini-udgave af Fuji-bjerget. Selvom Iino-bjerget er omgivet af andre bjerge, så træder det dog frem grundet sin karakteristiske kegleform, der får det til at minde om en gigantisk myretue. Oven i det er Iino-bjerget fuldkommen dækket af skov, så det sådan set mest ligner en grøn bakke. Formen skyldes, at der faktisk er tale om en vulkan, der dog ikke længere er aktiv.

Grundet sin form og højde er Iino-bjerget forholdsvis nemt at bestige, idet man kan nå frem til toppen på en time eller derunder, og det er derfor også et populært bjerg, der dagligt trækker grupper af vandrere til. På vejen er der rig mulighed for at nyde udsigten ud over det omkringliggende landskab, der blandt andet inkluderer det japanske indlandshav. På toppen befinder sig en helligdom og her antændes hvert år et bål den 22. april, der siden 2010 har været kendt som Sanuki Fuji-dag i lokalområdet.

Der er tre forskellige vandreruter på Iino-bjerget, som starter fra tre forskellige sider. Der går dog kun busser frem til den ene af disse, der derfor er den mest populære rute. Turen med bus fra Marugame station tager lige under en halv time.

Total Page Visits: 208 - Today Page Visits: 1