Miune (1894 m.)

Miune (1894 m.)

Miune-bjerget er med sine 1894 meter det tredje højeste bjerg i Iya-dalenShikoku efter blandt andet nabobjerget Tsurugi, der er det absolut mest populære at bestige i området, hvilket er grunden til, at man på dette finder en skilift og tydelige vandreruter. Anderledes forholder det sig med Miune, som man kun kan bestige via et knapt så markeret stisystem, hvilket gør bjergbestigningen mere autentisk. Der er dog skilte og hegn, der sørger for, at man ikke kommer på vildspor, men nær toppen kniber det med sikkerhedsforanstaltningerne, så man her er overladt til sig selv - især fordi Miune-bjerget ikke er særlig bevandret, så man kan risikere at være den eneste, som befinder sig på det.

Mens størstedelen af bjerget er dækket af skov, så er toppen derimod beklædt med mindre plantevækst, der samtidig er med til at kamuflere stisystemet, når denne findes i sommerhalvåret. Om vinteren er bjerget ofte dækket af sne og bliver dermed farligere at bestige - også fordi der på toppen befinder sig en lille sø, der kan være gemt under sneen. Ved siden af denne ligger desuden en bjerghytte med tilhørende toilet, som er forholdsvis ny, idet den gamle bygning blev ødelagt af en tyfon. Her er det muligt for bjergbestigere at tage et hvil eller sågar overnatte. Miune-bjerget er desuden et af de steder, hvor man endnu mener, at der lever bjørne på Shikoku.

Miune er forbundet med de omkringliggende bjerge via vandreruter, men vælger man kun at bestige Miune-bjerget, så starter man i byen Nagoro, hvorfra der er cirka tre timer til toppen. Har man bil kan man køre halvvejs op langs bjerget på anlagte grusveje og parkere for enden af disse. Ankommer man til Nagoro med offentlig transport, så er det kun muligt at komme hertil med bus fire gange om dagen. 

Total Page Visits: 553 - Today Page Visits: 1