Tsurugi (1955 m.)

Tsurugi (1955 m.)

Tsurugi-bjerget er beliggende i Iya-dalen i Tokushima-præfekturet og er med sine 1955 meter det andet højeste bjerg på Shikoku og dermed også det andet højeste bjerg i det vestlige Japan. Bjerget har historisk set været knyttet til religionen shugendo, der er en blanding af buddhismen og shintoismen, men i dag er det en populær destination for vandrere og naturelskere, idet der er tale om et bjerg med et let fremkommeligt terræn, som byder på en udsigt ud over de omkringliggende bjerge.

Det er blandt andet muligt at bestige Tsurugi-bjerget via vandreruter knyttet til nabobjergene, men en af de mest populære måder er at gøre brug af en tilhørende skilift, der på kort tid kan bringe folk frem nær toppen. Her finder man blandt andet en helligdom, vejrstationer og bjerghytter, hvor det er muligt at overnatte. Der er også blevet anlagt et stisystem bestående af planker, så det også er muligt at vandre rundt på bjerget om vinteren, når der ligger sne. På disse er der bænke, så folk samtidig kan sætte sig ned og holde et hvil.

Der er ingen station i nærheden af Tsurugi-bjerget, så den nemmeste måde at komme dertil er med bil. Der går busser i Iya-dalen et par gange om dagen, og disse har afgang fra både Awa-Ikeda station og Oboke station. Dog kører busser kun frem til Tsurugi-bjerget to gange om dagen i weekender og på helligdage.

 

Total Page Visits: 592 - Today Page Visits: 1