Nokogiri (330 m)

Nokogiri (330 m)

Nokogiri-bjerget er beliggende på Boso-halvøen i Chiba-præfekturet og er med en højde på 330 meter et forholdsvist lille bjerg, men dets beliggenhed nær Tokyo har gjort det til en eftertragtet destination for indbyggere i den japanske hovedstad, der ønsker en pause fra hverdagen i den moderne storby uden at skulle rejse særlig langt.

Nokogiri-bjerget er et aflangt bjerg, der strækker sig fra øst til vest. Fra toppen er der udsigt ud over Tokyo-bugten, og på en klar dag er hovedstadens bygninger synlige, og det samme er Fuji-bjerget i det fjerne. Det er muligt at bestige Nokogiri-bjerget via anlagte stisystemer, men turen kan også klares på få minutter med en svævebane. Nokogiri-bjerget har historisk set fungeret som et stenbrud, så store dele af bjerget er blevet hugget i stykker. Dette kommer særligt til udtryk på vestsiden, hvor bjergsiden er noget nær lodret, så det har været nødvendigt at opsætte hegn. Dette gør det dog også muligt for besøgende at kunne fornemme bjergets højde, når man kan kigge direkte ned til de omkringliggende træer. Bjerget ligger desuden grund til Nihon-templet, der er kendt for sine store Buddha-statuer, der er blevet hugget ud fra bjerget.

JR Uchibo-linjen kører lige igennem Nokori-bjerget. Hama-Kanaya station ligger ved foden af bjerget og kun få hundrede meter fra svævebanen, der fører frem til toppen. På den modsatte side af bjerget ligger Hota station, hvorfra det tager cirka en time at bestige bjerget.

Total Page Visits: 482 - Today Page Visits: 1