Hirosaki-borgen

Hirosaki-borgen

Hirosaki-borgen blev opført i 1611 i byen Hirosaki i Aomori-præfekturet og var før i tiden også kendt som Takaoka-borgen. Den femetagers hovedbygning brændte allerede ned i 1627 efter at være blevet ramt af lynet, og denne blev først genopført igen i 1810 i en tretagers udgave, der endnu står den dag i dag. Selvom der dog ikke er tale om en original struktur, så har Hirosaki-borgen faktisk status som værende en af Japans 12 originale borge, fordi hovedbygningen ikke blev revet ned under moderniseringen af Japan i slutningen af 1800-tallet, hvor de fleste af landets borge blev ødelagt. Mange er siden blevet genopbygget i beton, men Hirosaki-borgen er den nordligst liggende originale borg i Japan og samtidig den eneste i hele Tohoku-regionen.

Borgen står endnu på det enorme kompleks, der før i tiden udgjorde dens grund, hvor der befandt sig flere bygninger, og dette er i dag en park, der anses for at være et af de bedste steder i Japan, hvor man kan nyde synet kirsebærblomster, når disse blomstrer om foråret. Parken har mere 2500 træer, der blev plantet i begyndelsen af 1900-tallet, og på grund af de bevarede voldgrave er det også populært at sejle rundt i båd omkring borgen. 

Hirosaki-borgen ligger 2,5 kilometer fra Hirosaki station, hvorfra der går busser, som kan klare turen på et kvarters tid.

 

Total Page Visits: 527 - Today Page Visits: 1