Kofu-borgen

Kofu-borgen

Kofu-borgen ligger i byen Kofu i Yamanashi-præfekturet. Opførelsen af den begyndte i 1583, og den stod færdigbygget ti år senere. I begyndelsen af 1700-tallet gennemgik borgen så en større renovering, men i 1727 blev den ramt af en brand, der endte med at lægge enkelte bygninger i ruiner, og i slutningen af 1800-tallet blev Kofu-borgen et offer for den moderningseringsproces, der i denne periode prægede det japanske samfund, hvor man skilte sig af med størstedelen af landets borge ved simpelthen at rive dem ned. Kofu-borgen blev jævnet med jorden i løbet af 1870'erne, og dele af borggrunden blev herefter anvendt til nybyggeri, ligesom Kofu station blev opført på den, så denne altså ligger lige ved siden af.

I begyndelsen af 1900-tallet blev det så besluttet, at resterne af borggrunden skulle bevares, da man valgte at omdanne denne til en offentlig park, men størstedelen af voldgraven blev dog fyldt til i 1930'erne. I 1990 begyndte Kofu by så et større restaureringsprojekt, da man genopførte borgens murværk, før man ligeledes tilføjede en port samt et vagttårn, der kunne fungere som et lokalhistorisk museum. 

Borggrunden fungerer stadig som en park, der med sin størrelse kan være med til at give folk en opfattelse af, hvor stort et kompleks, der i sin tid har været tale om. Parken er et populært sted at nyde kirsebærtræernes blomstring i løbet af foråret, og så er der også udsigt ud over Kofu.

Total Page Visits: 263 - Today Page Visits: 1