Takamatsu-borgen

Takamatsu-borgen

Borgen i Takamatsu kaldes også for Tamamo-borgen. Den blev opført nær kysten i 1590 og er dermed blandt Japans få "vandborge", hvor havet udgjorde et naturligt værn. Oprindeligt bestod Takamatsu-borgen blandt andet af 20 vagttårne samt en hovedbygning på 5 etager, men i slutningen af 1800-tallet begyndte man at modernisere det japanske samfund med udgangspunkt i Vesten, hvilket betød, at man begyndte at rive majoriteten af landets borge ned, idet man begyndte at betragte dem som et unødvendigt levn for fortiden. Denne skæbne overgik også Takamatsu-borgen, der blev forladt i 1869, før stort set alle bygninger blev jævnet med jorden i 1884.

Store dele af borggrunden blev herefter anvendt til nybyggerier, men en del af den blev dog bevaret og omdannet til en offentlig park med enkelte originale bygninger, der gennem tiden har fået lov at bestå. Man har de seneste år søgt efter at genskabe borgkomplekset ved at restaurere fundamentet, så man i fremtiden kan bygge en kopi af den originale hovedbygning, men da plantegningerne er gået tabt i tiden, har man kun enkelte fotografier at tage udgangspunkt i.

Takamatsu-borgen har sin egen station på en privat toglinje kaldet Takamatsu-Chikko station, mens Takamatsu station på en JR-linje ligger et par hundrede meter væk. 

Total Page Visits: 228 - Today Page Visits: 2