Kintai-broen

Kintai-broen

Kintai-broen strækker sig over Nishiki-floden i byen Iwakuni i Yamaguchi-præfekturet og er kendt for at være en af Japans tre bedste broer. Dettes skyldes ikke mindst broens design, idet den består af fem buer, der giver broen et bølge-udseende. De to yderste buer har en længde på 34,8 meter, mens de tre midterste hver måler 35,1 meter. Broens samlede længde er 175 meter, og den har en bredde på 5 meter.

Oprindeligt blev Kintai-broen bygget i 1673 som en erstatning for de broer, der tidligere var blevet opført over Nishiki-floden. Fundamentet på disse bestod af træ, så de blev jævnligt ødelagt af oversvømmelser, og derfor valgte man at opføre en ny bro med et stenfundament. Denne blev dog også ødelagt af oversvømmelser allerede året efter, så de lokale myndigheder indførte en helt særlig type skat, så der blev råd til at bygge og vedligeholde en permanent bro. Broen blev dengang bygget uden brug af metalsøm og fik lov at stå i 276 år, før den gik tabt i oversvømmelser i 1950, fordi man ikke havde haft ressourcer til at vedligeholde broen under Anden Verdenskrig, ligesom fundamentet var blevet svækket, efter det amerikanske militær havde samlet jord fra området. Kintai-broen blev genopført i 1953 - denne gang med metalsøm - og har siden fået lov at stå.

Kintai-broen ligger cirka 1,5 kilometer fra Kawanishi station. Det tager cirka 20 minutter til en halv time at gå dertil til fods.

Total Page Visits: 838 - Today Page Visits: 1