Iwakuni-borgen

Iwakuni-borgen

Iwakuni-borgen ligger på Shiroyama-bjerget i byen Iwakuni i Yamaguchi-præfekturet. Den oprindelige borg blev bygget af daimyoen Kikkawa Hiroie i 1608, men allerede syv år senere måtte han dog rive den ned igen, eftersom Tokugawa-shogunatet indførte en regel om, at der for hvert distrikt kun måtte være én borg. Da Iwakuni-borgen var den nyeste i området, var det denne, der blev offer for den nye lov, men Hiroie valgte dog at beholde en del af bygningerne som sin administrative base.

Først i 1962 blev en rekonstruktion af Iwakuni-borgen genopført i beton, og denne fungerer i dag som et museum, der udstiller diverse effekter om stedets historie. Borgen er på fire etager, og eftersom den befinder sig på et bjerg, så er det ligeledes muligt at få udsigt ud over Iwakuni og de omkringliggende egne. Den ikoniske Kintai-bro førte oprindeligt frem til borgens hovedport ved foden af Shiroyama-bjerget. Både broen og borgen er nu en del af Kikko Park.

Den nemmeste måde at komme frem til Iwakuni-borgen er ved at tage den tilknyttede svævebane fra foden af Shiroyama-bjerget, men det er også muligt at bestige dette, hvilket dog er over en kilometers gang. Kikko park ligger 1,5 kilometer fra Kawanishi station, hvorfra der er cirka en halv times gang.

Total Page Visits: 363 - Today Page Visits: 1