Asahiyama Zoo

Asahiyama Zoo

Asahiyama Zoo i byen AsahikawaHokkaido er den nordligst beliggende officielle zoologiske have i Japan, og i vinterhalvåret er dyrenes indhegninger derfor ofte dækket af sne. Dette har været med til at præge udvalget af dyr, idet haven mest er kendt for sine dyr fra klodens kolde egne såsom isbjørne og sæler, og det var blandt andet den første zoologiske have, der i sin tid organiserede en såkaldt pingvinmarch, hvor pingviner får lov at gå offentligt rundt blandt gæsterne i en slags parade - noget der siden er blevet populært i andre zoologiske haver og akvarier i Japan. Asahiyama Zoo har dog også mange andre vilde dyr såsom giraffer, løver og tigre, som man kan se i temmelig unaturlige omgivelser, når der ligger sne om vinteren. Herudover er her også japanske dyr som tanukier og makakaber.

Asahiyama åbnede i 1967 og er på trods af sin beliggenhed faktisk blandt de mest populære zoologiske haver i Japan, hvilket skyldes, at man har mulighed for at komme ret tæt på nogen af dyrene, idet der eksempelvis findes tunneller under nogle af indhegningerne, så man kan stikke hovedet op i særlige plastikkupler midt inde i disse, hvor de vilde dyr går rundt.

Asahiyama Zoo ligger 2 kilometer fra den nærmeste station, som er Kita-Hinode station. Fra Asahikawa station går der dog busser direkte til Asahiyama Zoo og turen dertil tager lidt over en halv time.

Total Page Visits: 388 - Today Page Visits: 1