Izu Shaboten Zoo

Izu Shaboten Zoo

Izu Shaboten Zoo er en zoologisk have, som åbnede i byen Ito på Izu-halvøen i 1959. Stedet er blandt andet kendt for sine drivhuse med forskellige kaktusser, idet shaboten er et ældre japansk ord for kaktus, men i dag er Izu Shaboten Zoo imidlertid mest kendt for sine kapivarer, der i vinterhalvåret kan ses bade i en varm kilde med yuzu-frugter.

Dette er nu blevet et populært fænomen, som har spredt sig til andre zoologiske haver, men det begyndte ikke desto mindre i Izu Shaboten Zoo, da en dyrepasser i 1982 gjorde rent hos kapivarerne og bemærkede, at de klyngede sig sammen ved det varme vand. Der blev herefter opsat en varm kilde hos kapivarerne, hvorved Izu Shaboten Zoo blev en turistmagnet, idet folk strømmede til for at se de badende gnavere, der siden har været havens vartegn.

Izu Shaboten Zoo har imidlertid også mange andre dyr, hvilket inkluderer over 100 arter såsom papegøjer, aber, pingviner, kænguruer og myreslugere. Nogle af dyrene bliver også sat til at optræd for de besøgende under daglige opvisninger.

Izu Shaboten Zoo ligger langt fra den nærmeste station, men der går dog busser dertil fra Ito station, hvilket tager 40 minutter. Alternativt kan man tage bussen fra Izu Kogen station, hvilket tager 20 minutter.

Total Page Visits: 90 - Today Page Visits: 1