Yuzu er en citrusfrugt, der vokser i store dele af Østasien, men fordi man i Vesten benytter sig af dens japanske navn og primært importerer yuzu fra Japan, så bliver den ofte omtalt som en japansk frugt, selvom den egentlig stammer fra Kina. Yuzu minder mest af alt om en knoldet grapefrugt med størrelse som en mandarin og kan have enten en gul eller grøn skal afhængig af dens modenhed, og skallen fylder endda meget i forhold til andre citrusfrugter, så den nærmest overgår mængden af frugtkød.
Selvom der er tale om en frugt, så er den dog ikke populær at spise som en sådan i Japan, hvor den i stedet benyttes som en syrlig ingrediens i madlavning, hvilket inkluderer saften såvel som skallen - altså har yuzu nærmest samme status som citroner i Danmark. Yuzu-smagen betegnes ofte som en slags blanding af andre citrusfrugter såsom citron, lime og mandarin, så den altså godt nok er syrlig, men samtidig aromatisk. De fleste vil dog være enige om, at smagen gør, at yuzu ikke egner sig som drikke-juice, så derfor sælges yuzu-saft i små flasker som et tilsætningsstof, ligesom denne kan være blandet sammen med eksempelvis eddike eller soja.
Yuzu-frugter vokser vildt på små træer og buske, men de bliver også dyrket på plantager, hvor de høstes sidst på året. I dag står Kochi-præfekturet på Shikoku for cirka halvdelen af Japans yuzu-produktion, og netop Shikoku er da også Japans yuzu-hovedstad. Yuzu-frugten er rig på C-vitamin og benyttes derfor også som kosttilskud, ligesom der tilmed findes kosmetiske produkter indeholdende yuzu. Under vintersolhverv vil man ovenikøbet opleve, at man på visse badeanstalter og i varme kilder kan bade med yuzu-frugter - ikke kun fordi de siges at have en helbredende effekt, men også fordi det efter sigende skulle bringe held i det kommende år.