Gifu-borgen

Gifu-borgen

Borgen i Gifu blev oprindeligt opført fra år 1201 til 1204 og hed dengang Inabayama-borgen. Den spillede en særlig rolle under et slag i 1567, der var den sidste kamp, som fandt sted under Oda Nobunagas erobring af regionen, og efter sin sejr omdømte han borgen til Gifu-borgen. Oda Nobunaga sørgede ligeledes for at opgradere borgens design, så den blev en af de prægtigste i området. I 1600 blev borgen igen et omdrejningspunkt for borgerkrigen i Japan, da den endte med at blive overtaget af de østlige klaner, der kæmpede på Tokugawa Ieyasus side. Dette ledte efterfølgende til slaget ved Sekigahara vest for Gifu, hvor Tokugawas hær endte med at sejre, hvilket førte til starten på Tokugawa-shogunatet, der varede i over 250 år og samtidig blev Japans sidste shogunat.

I kølvandet på kampen i 1600 blev borgen i Gifu destrueret. Under Anden Verdenskrig tog ruinerne yderligere skade, da Gifu blev udsat for bombetogter, men allerede i 1956 byggede man imidlertid en kopi af den fireetagers hovedbygning i beton, der nu fungerer som et museum, ligesom man kan opleve en udsigt ud over Gifu, eftersom borgen befinder sig på et bjerg i Gifu Park. Besøgende kan enten vælge at bestige bjerget til fods eller tage en tilhørende svævebane.

Gifu-borgen er beliggende cirka 4 kilometer fra Gifu station. Turen tager omkring et kvarter med bus at komme frem til foden af bjerget.

 

Total Page Visits: 514 - Today Page Visits: 1