Ashigaru Shiryokan

Ashigaru Shiryokan

Ashigaru Shiryokan er en gammel bygning beliggende i Nagamachi-distriktet i Kanazawa, der er et gammel samurai-kvarter. Bygningen blev dog ikke anvendt som bolig for samuraier, men derimod fodsoldater kendt som ashigaru, og den er derfor mere beskeden end almindelige samurai-boliger. Der er dog tale om to sammensatte hjem, der oprindeligt tilhørte Takanishi-klanen og Shimizu-klanen, og disse befandt sig et andet sted i Kanazawa, før de i 1997 blev flyttet til deres nuværende placering og i den forbindelse blev forenet.

I samme ombæring valgte man at åbne bygningen som et museum, hvor folk nu kan komme og se, hvordan de japanske fodsoldater boede, eftersom der er tale om en velbevaret bygning med tilhørende traditionelt interiør. Dette skyldes, at Ashigaru Shiryokan faktisk var beboet helt frem til slutningen af 1990 - mere end 100 år efter samurai-klassens fald. Og således formåede man at sikre eksistensen af de gamle bygninger, der blev flyttet til det historiske distrikt for at sikre deres videre bevarelse. 

Ashigaru Shiryokan ligger 2,5 kilometer fra Kanazawa station, hvorfra der går busser til Nagamachi-distriktet. Turen tager under 10 minutter.

Total Page Visits: 12 - Today Page Visits: 1