Omiya-paladset

Omiya-paladset

Omiya-paladset ligger i paladsparken i Kyoto, hvor det i 1630 blev opført sammen med Sento-paladset, der havde til formål at huse den abdicerede Kejser Gomizuno, mens Omiya-paladset var forbeholdt Kejserinde Nyoin. Siden da blev Sento-paladset og Omiya-paladset netop brugt som residens for aftrådte kejsere og kejserinder, mens den regerende kejser boede i det nærliggende kejserpaladsBegge bygninger brændte ned flere gange i løbet af de næste århundreder, men efter en brand i 1854 valgte man at lade være med at genopbygge Sento-paladset og i stedet opføre det nuværende Omiya-palads på grunden. 

I slutningen af 1800-tallet flyttede kejserfamilien dog fra Kyoto til Tokyo, og i dag anvendes Omiya-paladset derfor kun som bolig for medlemmer af den royale slægt og andre vigtige personer fra udlandet, når de besøger Kyoto. Af den grund har offentligheden ikke adgang til bygningerne, men man kan imidlertid få en guidet rundvisning på grunden, der hovedsageligt består af en enorm have, som blev grundlagt samtidig med de to paladser.

Omiya-paladset ligger i det sydøstlige hjørne af paladsparken i Kyoto, som befinder sig imellem Marutamachi station og Imedagawa station, der er en del af Kyotos undergrundsbane. Fra begge stationer er der cirka et kvarters gang til Omiya-paladset.

Total Page Visits: 356 - Today Page Visits: 1