Himeji-borgen

Himeji-borgenHimeji-borgen er en 400 år gammel borg, der befinder sig i byen Himeji i Hyogo-præfekturet. Borgen står placeret på en opsats af sten og kan ses fra det meste af byen. Der er tale om en af de bedst bevarede originale japanske borge, der med sine 83 bygninger anses for at være Japans smukkeste, ligesom den er landets største og mest besøgte. Oprindeligt blev borgen opført i 1333, men den er siden blevet revet ned, genopbygget og udvidet ad flere omgange. Siden 1618 har den dog kun undergået renovation, senest i 2015 hvor taget fik sin hvide farve tilbage.

I 1993 blev Himeji-borgen optaget på UNESCOs verdensarvliste. Besøgende har ikke blot mulighed for at beundre borgens ydre, men kan også tage en tur indenfor og bestige de mange etager. Sammen med Matsumoto-borgen og Kumamoto-borgen betragtes Himeji-borgen for at være en af Japans tre bedste borge.

Efter den blev bygget skiftede borgen flere gange ejer. I slutningen af 1800-tallet blev mange af Japans borge revet ned, hvilket også var planen for Himeji-borgen, der dog fik lov at stå efter protest. Borgen blev sat på auktion og solgt for 23 yen til en lokal indbygger, der dog også ønskede at rive den ned, så han i stedet kunne bygge landbrug. Omkostningen i forbindelse med dette var imidlertid for stor, så borgen overlevede endnu en gang. Den er siden blevet statsejet. Selvom Himeji blev udsat for bombeangreb under anden verdenskrig klarede borgen sig igennem modsat andre af Japans historiske bygninger. En ueksploderet bombe blev dog fundet på borgens øverste etage efter et luftangreb.

Himeji-borgen ligger cirka en kilometer fra Himeji station, og til fods tager det omkring et kvarter at gå dertil.

Total Page Visits: 421 - Today Page Visits: 1