Kumamoto-borgen

Kumamoto-borgen

Kumamoto-borgen er beliggende i KumamotoKyushu og er sammen med borgene i Himeji og Matsumoto en af Japans tre prægtigste borge. Dog er denne i modsætning til de to andre ikke en fuldkommen original borg, idet hovedbygningen er en moderne rekonstruktion i beton fra 1960. Oprindeligt blev borgen bygget tilbage i 1588, efter man 100 år forinden havde anlagt en fæstning i området. De kommende årtier blev borgen udstykket, så den kom til at bestå af dusinvis af bygninger, men mange af disse er med tiden gået tabt, og i 1877 blev hovedbygningen ødelagt af en brand, da den blev belejret under Satsuma-opstanden, der var det afsluttende slag mellem samuraiklassen og regeringen. 13 bygninger har dog overlevet tidens tand og står endnu på grunden den dag i dag, hvilket har gjort dem til nationalskatte.

I 2016 blev Kumamoto dog ramt af to jordskælv, der målte henholdsvis 6.2 og 7.3 på richterskalaen, hvilket førte til store skader på borgen, der efterfølgende blev lukket af for offentligheden. Det vil tage årtier, før hele borgkomplekset er blevet genopbygget, men hovedbygningen tog minimal skade, så denne vil igen blive åbnet for besøgende inden for de kommende år. Hovedbygningen består af to tårne på 6 og 4 etager, men eftersom der er tale om en rekonstruktion, er dennes interiør moderne og består blandt andet af et museum, mens man fra toppen har mulighed for at beundre udsigten ud over byen.

Kumamoto-borgen ligger cirka 3 kilometer fra Kumamoto station, hvorfra det vil tage cirka 40 minutter til fods. Dog er det muligt at tage en sporvogn til stoppet kaldet Kumamotojo mae i nærheden af borgen. Turen tager et kvarter.

 

Total Page Visits: 503 - Today Page Visits: 1