Ryoanji-templet

Ryoanji-templet

Ryoanji er et Zen-buddhistisk tempel beliggende i det nordvestlige Kyoto. Hér finder man blandt andet 7 kejseres mausoleum samt en af Japans mest populære stenhaver, der består af 15 klippeformationer arrangeret som små øer i et "hav" af småsten. Det er kun muligt at se op til 14 klippestykker ad gangen, når man befinder sig på tempelgrunden, men det siges, at man vil være i stand til at se alle 15, når man har opnået fuld erkendelse.

Templet blev grundlagt tilbage i det 11. århundrede og hed dengang Daijuin, men dette blev i 1450 omdannet til det nuværende Ryoanji. Det originale tempel blev dog ødelagt under Onin-krigen og blev genopbygget i 1488, før dette gik tabt i en brand i 1779. De nuværende bygninger blev bygget nogle årtier senere, og foruden disse så består templet også af en parklignende have, hvor man finder en sø, der kan dateres tilbage til templets grundlæggelse. Ryoanji-templet blev sammen med 16 andre steder i Kyoto og omegn optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 1994.

Ryoanji-templet ligger en halv time fra Kyoto station med bus. Den nærmeste station er Ryoanji station på den sporvognslignende toglinje Keifuku Kitano. Herfra er tager det cirka ti minutter til fods at komme til templet.

Total Page Visits: 672 - Today Page Visits: 1