Todaiji

Todaiji

Todaiji er et buddhistisk tempel beliggende i Nara, hvor man blandt andet finder verdens største bronzestatue af Buddhaen Vairocana. Denne vejer 500 tons og har en højde på 15 meter og blev første gang støbt i 751 - samtidig med templets grundlæggelse. I denne tid fungerede Nara som Japans hovedstad, men buddhismen endte med at få en så stor politisk magt, at man valgte at flytte hovedstaden fra Nara til Nagaoka i 784. Med en længde på 57 meter og en bredde på 50 meter var Todaiji desuden verdens største træbygning frem til 1998. Den nuværende struktur stod færdig i 1709, men denne er faktisk mindre end den oprindelige bygning, der var 30 % større.

Todaiji ligger på en stor grund, der blandt andet inkluderer en enorm port, en have, et museum og en række mindre bygninger. Der har i sin tid været mange andre bygninger, der har stået som en del af templet - for eksempel to pagoder der var 100 meter høje og dermed var blandt de højeste bygninger i Japan i sin tid, men i dag er hovedbygningen den mest kendte og en af de mest populære attraktioner i Nara. I 1998 var Todaiji da også blandt de historiske steder i Nara, der blev føjet til UNESCOs liste over verdensarv.

Todaiji ligger cirka en halv times gang fra Kintetsu Nara station. For at komme dertil kan man enten gå igennem Nara Park eller tage turen uden om.

Total Page Visits: 416 - Today Page Visits: 1