Art House Project

Art House Project

Grundet affolkning står flere huse på Naoshima tomme, og i 1990'erne var der planer om at rive nogle af disse ned, men eftersom man i samme periode havde planer om at omdanne øen til en kulturel perle, blev de tomme bygninger i stedet gjort til genstande for Art House Project, hvor man omdannede disse til museer ved at installere alle mulige former for kunst i dem. Det er med tiden resulteret i en lille håndfuld bygninger i Honmura-området, hvor besøgende kan nyde forskellige udstillinger, og blandt disse er sågar et tempel og en helligdom.

Formålet med Art House Project er naturligvis at bevare fortiden, men samtidig kombinere denne med nutiden via kunsten som bindeled, og bygningerne er således et kulturelt rum, hvor tiden kolliderer, når det moderne placeres i traditionelle rammer, hvorved selve bygningerne og deres indhold er et kunstværk i sig selv. Hver bygninger huser en unik udstilling, og selvom bygningerne ligger spredt rundt og derfor fungerer som separate museer, så er det muligt at købe en kombinationsbillet, der giver adgang til de fleste bygninger.

Det er umiddelbart ikke til at se, hvilke bygninger på Naoshima, der er en del af Art House Project, eftersom de fleste ligner almindelige bygninger udefra, men foldere og informationssider plejer at have en komplet liste, som folk kan gøre brug af. Alle bygninger ligger som nævnt i Honmura-området, hvor der er en havn. Ved denne finder man også Honmura Lounge & Archive, der fungerer som et informationscenter for Art House Project

Total Page Visits: 245 - Today Page Visits: 1