Kubota Itchiku Art Museum

Kubota Itchiku Art Museum

I byen Kawaguchiko ved foden af Fuji-bjerget ligger Kubota Itchiku Art Museum, som er dedikeret til tekstilkunstneren Itchiku Kubota, der mest er kendt for at have genoplivet en ellers uddød farveteknik af silke kaldet tsujigahana. I løbet af den sidste halvdel af sit liv nåede Kubota at dekorere i alt 40 ud af 80 planlagte kimonoer, der er kendt som Symphony of Light, og disse er i dag udstillet på Kubota Itchiku Art Museum, hvor de tilsammen havde til formål at danne et panorama-motiv med skiftende årstider.

Selve museets bygninger er dog også noget, der trækker besøgende til, eftersom disse er kendetegnet ved at være eventyragtige i deres udseende. Indgangspartiet er eksempelvis en selvstændig port uden forbindelse til noget som helst, mens museumsbygningerne mest af alt ligner en tilgroet kalkgrotte samt en pyramide, der skal forestille Fuji-bjerget. Hertil kommer en have designet af Kubota selv, og udenfor finder man desuden udenlandske kunstværker spredt rundt i området.

Kubota Itchiku Art Museum ligger 4 kilometer fra Kawaguchiko station, men herfra går der dog busser til museet, og turen dertil tager lige under en halv time.

Total Page Visits: 224 - Today Page Visits: 1