Louvre Sculpture Museum

Louvre Sculpture Museum

Louvre Sculpture Museum ligger i udkanten af Tsu i Mie-præfekturet og er som navnet antyder et museum, hvor man kan opleve kopier af de skulpturer, der findes udstillet på Louvre-museet i Paris. Louvre Sculpture Museum er nemlig Louvres eneste søster-museum i verden, men selvom museumsbygningen ikke er en kopi af museet i Paris, så har denne dog den karakteristiske glaspyramide.

Louvre Sculpture Museum åbnede i 1987, efter at dets grundlægger opnåede tilladelse af Louvre til at opføre det, og i dag består museets samling af over 1000 skulpturer, der er tro kopier af de originale, så japanerne altså slipper for at tage hele vejen til Europa for at se disse. Da der er tale om kopier må museets gæster desuden gerne røre statuerne, der eksempelvis inkluderer Venus fra Milo og Nike fra Samothrake, der sammen med blandt andet Frihedsgudinden byder museets besøgende velkommen ved dets indgang. Udenfor finder man desuden noget så kuriøst som et orkester bestående af frø-statuer.

Til trods for at der er tale om et forholdsvis stort og unikt museum, så ligger Louvre Sculpture Museum dog temmelig afsides i et lille landsbyområde, men her er der imidlertid en station kaldet Sakakibara Onsenguchi, som ligger under en kilometers gang fra museet.

Total Page Visits: 308 - Today Page Visits: 1