Ohashis samling

Ohashis samling

I 1965 opdagede Sotokichi Ohashi en kalkstensgrotte i Gifu-præfekturet, som tre år senere blev åbnet op for offentligheden under navnet Den store Hida-kalkstensgrotte. Ohashi var kunstsamler, og i 1987 valgte han at udvide grotten ved at udstille sin private samling i et lille museum kendt som Ohashi Collection Kan - eller Ohashis samling. Denne består af over 1000 historiske artefakter såsom kinesiske vaser, jadeskulpturer, japanske masker og nogle af alle de fossiler, der gennem tiden er blevet fundet i Den store Hida-kalkstensgrotte.

I 1989 kom den dyreste genstand så til museet i form af en 100 kg. tung guldbarre til en værdi af 200 millioner yen, og denne endte med at sætte det lille museum på landkortet, for i marts 2007 blev det nemlig udsat for et røveri, hvor tre mænd målrettet gik efter at stjæle guldbarren, der da var steget i værdi til 270 millioner yen. Politiet kom dog hurtigt på sporet af gerningsmændene, som blev anholdt præcis tre måneder senere, men på dette tidspunkt var de allerede gået i gang med at omsmelte guldbarren, og store dele af den var blevet solgt videre.

Resterne af guldbarren udgjorde 72 kg. og blev i 2008 leveret tilbage til museet, hvor stykkerne i dag er udstillet i samme stand, som man fik dem tilbage. Guldklumperne fortæller nemlig en historie, som mange japanere kender til, og derfor er det disse, som mange kommer for at se. Ved siden af guldklumperne står en model af den originale guldbarre, og sikkerheden er siden blevet skærpet, da majoriteten af de udstillede genstande er uvurderlige kunstskatte.

Der går busser til Den store Hida-kalkstensgrotte og museet fra Takayama og turen dertil tager cirka en halv time. Bussen stopper dog en kilometer fra grotten, men der stilles gratis transport til rådighed fra stoppestedet, hvor man kan henvende sig i en nærliggende bygning.

Total Page Visits: 454 - Today Page Visits: 1