San Juan Bautista

San Juan Bautista

I slutningen af 1500-tallet satte de første europæere fod i Japan, hvilket førte til handel med Vesten, der i denne periode foregik med skibe. Det var imidlertid europæerne, der rejste til Japan for at levere og hente varer, fordi japanerne ikke var i besiddelse af skibe, der egnede sig til verdensomspændende søfart. Det blev der dog lavet om på med introduktionen af de europæiske skibe, som man valgte at kopiere, og blandt de første skibe, der blev lavet, var San Juan Bautista - eller Date Maru, som det blev kaldt på japansk - som var en tremastet galeon. Det krævede over 3000 mand at bygge San Juan Bautista, som stod færdigbygget i 1613, og året efter blev skibet sendt ud på sin jomfrurejse, da en besætning på 180 personer tog af sted på et diplomatisk eventyr til Europa, før San Juan Bautista vendte tilbage til Japan i 1615. I 1618 blev skibet dog solgt til Spanien og nogle år senere lukkede Japan sine grænser af og begrænsede kontakten med udlandet, hvilket gjorde et behov for skibe unødvendigt.

San Juan Bautista blev bygget i byen Ishinomaki i nutidens Miyagi-præfektur, så for at fejre historien omkring det, valgte man i 1993 at opføre en moderne rekonstruktion af skibet, selvom det ikke har været muligt at finde nogle skitser, der dokumenterer dets udseende. Kopien blev derfor skabt med udgangspunkt i de nedskrevne mål og lægger i dag til kaj i en park kendt som San Juan Bautista Park, hvor skibet fungerer som hovedattraktionen, som besøgende kan betragte på afstand eller beundre på nært hold. Selve skibet er et slags museum med realistiske dukker, der agerer besætning, men med til skibet hører dog også en museumsbygning, der dokumenterer dets historie fra konstruktion til brug. Skibet ligger fortøjet ud til kysten, og det blev derfor ramt af tsunamien i 2011, men det formåede utroligt nok at klare sig uskadt igennem med begrænsede skader. Dog knak den forreste mast, så det efterfølgende måtte renoveres.

San Juan Bautista befinder sig næsten 2 kilometer fra den nærmeste station i Ishinomaki - Watanoha station. Der går dog busser frem til skibet fra Ishinomaki station, og turen dertil tager en halv times tid.

Total Page Visits: 248 - Today Page Visits: 1