Kegon-vandfaldet

Kegon-vandfaldetKegon-vandfaldet er et 97 meter højt vandfald beliggende i Nikko Nationalpark i Tochigi-præfekturet, der blandt andet er kendt for at være et af Japans tre smukkeste vandfald. Vandfaldet er tilknyttet den nærliggende Chuzenji-sø via en flod, der løber til Nikko by. Det er muligt at betragte vandfaldet på afstand, men for at beundre det tæt på, kræver det, at man begiver sig frem til foden, hvilket indebærer en elevatortur, der fører besøgende 100 meter ned under jorden og frem til et observationsdæk på flere etager. Turen fra elevatoren og frem til observationsdækket foregår gennem en tunnel af beton grundet den høje fugtighed. Det er desuden muligt at betragte Kegon-vandfaldet fra Akechidaira-plateauet, der er et populært sted for folk at nyde efterårsfarverne i området.

I 1903 blev Kegon-vandfaldet især kendt, da teenagedigteren Misao Fujimura valgte at begå selvmord ved at springe i døden fra toppen af det. Forinden havde han skrevet et afskedsdigt på et træ i nærheden, og hans død var ikke blot en stor historie, men også inspiration for andre unge, der i denne periode valgte at kopiere hans selvmord og ligeledes tage livet af sig selv ved at springe ud fra forskellige vandfald rundt om i Japan. I dag er det ikke helt så let at komme frem til toppen af Kegon-vandfaldet, eftersom dette er spærret af.

Kegon-vandfaldet ligger en kort gåtur fra busterminalen Chuzenjiko Onsen, som man kan komme til fra Nikko. Busturen dertil tager lige under en halv time.

Total Page Visits: 444 - Today Page Visits: 1