Matsushima

Matsushima

Matsushima er navnet på en by og en øgruppe i Miyagi-præfekturet, der har status som et af Japans tre smukkeste landskaber sammen med Miyajima og Amanohashidate. Matsu betyder grantræ, mens shima betyder ø, og det er lige præcis, hvad Matsushima er: øer med grantræer. Disse består primært af kalk, så bølgeaktiviteten har medført, at øerne optræder i alle former og størrelser. Der findes omkring 250 øer, som kan beundres fra kysten eller de nærliggende bjerge, men det er også muligt at tage på færgerundtur og opleve øerne på nært hold, mens det tilmed er muligt at betræde to af dem, da der fra Matsushima by er forbindelse til disse via røde broer.

De to øer hedder henholdsvis Oshima og Fukuurajima. Det er gratis at betræde Oshima, hvor man kan finde efterladenskaber fra fortiden i form af blandt andet skulpturer, stentavler og udskæringer, eftersom øen før i tiden blev benyttet af munke, som kom dertil for at meditere. Det koster derimod penge at krydse den 250 meter lange bro for at komme til Fukuurajima, der er meget større end Oshima. Dog har denne ø kun naturlig skønhed at byde på.

Selvom Matsushima ligger i området, der blev ramt af tsunamien i 2011, så oplevede byen ikke større ødelæggelser, idet øerne formåede at bremse bølgerne, så deres styrke døde ud, da de ramte land. Dog blev broen til Oshima ødelagt, mens broen til Fukuurajima tog skade, så disse efterfølgende skulle repareres.

Total Page Visits: 477 - Today Page Visits: 1