Monets dam

Monets dam

Monets dam er det man populært kalder en helt særlig dam i Japan, som har fået dette navn, fordi den minder om malerierne i Monets berømte åkande-serie. Kendskabet til dammen og dens popularitet er steget gevaldigt siden 2015, efter billeder af denne er blevet delt på internettet, men ellers er der tale om en ret afsides seværdighed, der faktisk intet officielt navn har.

Dammen er beliggende ved siden af helligdommen Nemichi i bjergene nær byen Seki i Gifu-præfekturet, og den er nu endt med at blive hovedattraktionen i området. Dammen er kendetegnet ved, at vandet i den er krystalklart, så man kan se de farverige kaper svømme rundt blandt vandplanterne, der desuden når op til overfladen, idet vandet er under en meter dybt. Sedimentet vil nogle gange antage turkislignende nuancer i samspil med genskæret fra den blå himmel, hvilket skaber et orkester af farver om sommeren, når åkanderne samtidig blomstrer. Om efteråret er dammen ligeledes populær, når bladene på træerne bliver ildrøde, men det er samtidig på denne årstid, at bladene falder af og lægger sig oven på vandet, hvilket forringer dens udseende.

Som nævn ligger dammen meget isoleret. Den nærmeste station er Aioi station, der ligger 20 kilometer væk. Den nemmeste måde at komme frem til dammen er med bil, ellers går der busser 4-5 gange dagligt fra Gifu station til Horado Kiwi Plaza, hvor man kan skifte til en anden bus, som standser 150 meter fra dammen. Hele turen tager 1½ time.

Total Page Visits: 786 - Today Page Visits: 1