Fredsparken i Hiroshima

Fredsparken i Hiroshima

I Hiroshima ligger en park dedikeret til fred mellem mennesker og nationer. Dette skyldes, at Hiroshima var det første mål for en atombombe anvendt som våben i krig, da USA kastede en sådan over byen den 6. august 1945. Dette førte til parkens anlæggelse i 1954, da man endnu var ved at genopbygge byen efter angrebet. Parken blev opført lige under stedet, hvor bomben sprang, og dengang valgte man at lade en enkelt bygning være, og denne står endnu den dag i da i parken som et monument, der skal minde folk om konsekvenserne ved at indgå i konflikter. På samme tid fungerer parken som mindesmærke for de mange ofre, der omkom under atombomben, og hvert år den 6. august lægger parken grund til markeringen af mindedagen, hvilket blandt andet bliver gjort med kranselægning ud for et monument, der i 1952 blev opført til ære for ofrene. Dette er af flere omgange blevet vandaliseret af japanske aktivister. 

Udover den tilbageværende bygning efter atombomben, som desuden er på UNESCOs liste over verdensarv, og mindesmærket til ære for ofrene, så finder man snesevis af andre monumenter i fredsparken. Disse inkluderer blandt andet en flamme, der blev antændt i 1964 med brug af ilden fra den evige flamme fra Misen-bjergetMiyajima. Det er meningen, at denne flamme først skal slukkes, den dag alle atomvåben er blevet ødelagt. Der er hele tre klokker placeret i parken, og den ene af disse kan besøgende ringe på med ønsket om at lyden vil nå frem til hele verden og sprede fred. Stedet hvor man banker med træstykket er et atom-symbol. Herudover findes der monumenter til ære for studenter, børn og koreanere, der blev dræbt af både atombomben og under Anden Verdenskrig, og så ligger der i parken også en række museer. 

Fredsparken ligger cirka 2,5 kilometer fra Hiroshima station, hvorfra det tager cirka en halv time til fods. Den nærmeste station er sporvognsstationen Genbaku Domu Mae få minutter væk.

Total Page Visits: 649 - Today Page Visits: 1