Shinjuku Gyoen

Shinjuku Gyoen

Shinjuku Gyoen er en 58 hektar stor park beliggende i Shinjuku i Tokyo. Hér blev en have allerede grundlagt i 1772, og i 1906 stod det nuværende design færdigt som en privat have tilhørende kejserfamilien. Under Anden Verdenskrig blev Tokyo dog udsat for massive bombeangreb, og dette betød, at Shinjuku Gyoen blev lagt i ruiner, men haven blev genopført og var allerede klar til at blive genåbnet i 1949 - nu som en offentlig park, som private borgere fik adgang til, selvom Gyoen betyder "kejserlig have".

Shinjuku Gyoen er dog stadig lukket af og er derfor ikke offentlig tilgængelig døgnet rundt. I stedet skal man passere igennem en af tre indgange i åbningstiden for at kunne bevæge sig rundt i parken, der er opdelt i forskellige sektioner med alt fra åbne græsområder, skovarealer, mindre haver, flere søer og sågar et drivhus. Alt er forbundet via et kompleks stisystem, der gør det muligt at udforske alle afkroge.

Parken er et populært sted at opleve kirsebærtræerne blomstre samt efterårsfarverne, eftersom der er tale om et af de største naturområder i selve Tokyo by, hvilket selvsagt gør Shinjuku Gyoen til et populært sted for indbyggerne at slappe af og nyde synet af træer og blomster. Grundet parkens størrelse kan man nemlig vandre rundt helt uden blive gjort klar over, at man befinder sig i en storby, men visse steder kan Shinjukus skyskrabere dog skimtes i baggrunden.

Shinjuku Gyoen har som nævnt tre indgange. Den sydlige indgang ligger lige ved siden af Sendagaya station, mens de to nordlige indgange ligger nogle minutters gang fra Shinjuku station.

Total Page Visits: 471 - Today Page Visits: 1