Tokyo Tower

Tokyo Tower

Tokyo Tower

Tokyo Tower er med sine 333 meter Japans anden højeste struktur efter Tokyo Skytree, der blev bygget som en erstatning for Tokyo Tower. Tårnet blev nemlig opført med det formål at fungere som antennestøtte i 1958 med udgangspunkt i Eiffeltårnets design, og det var dengang verdens højeste selvbærende tårn helt frem til 1967. Tårnet blev malet for at efterkomme sikkerhedsreglerne i forbindelse med flytrafikken og har siden sin opførelse været et symbol på Japans økonomiske opsving efter Anden Verdenskrig, ligesom det er et hyppigst anvendt vartegn for Tokyo. Med tiden begyndte de omkringliggende skyskrabere så at forstyrre antennesignalet, så det altså blev nødvendigt at opføre en ny antenne i Tokyo i skikkelse af Tokyo Skytree.

Der er to observatorier i Tokyo Tower, hvorfra man har en 360 graders udsigt ud over Tokyo. Det ene befinder sig i 150 meters højde og det andet i 250 meters højde. Som besøgende kan man vælge at betale for at komme frem til begge observatorier eller kun det nederste. De to observatorier kan nås med elevator, men nogle gange er det også muligt at tage en udendørs trappe på 660 trin til det første dæk.

Tokyo Tower befinder sig lige ved siden af Zojoji-templet. I bunden af tårnet finder man desuden den fire-etagers bygning kaldet FoodTown, hvor besøgende kan spise, handle ind og besøge museer - blandt andet Guinness museet i Tokyo. i 2015 åbnede desuden en lille temapark dedikeret til manga- og animeserien One Piece. Der er flere stationrer i nærheden af tårnet - blandt andet metrostationen Akabanebashi, der ligger omkring en halv kilometer væk.

 

Total Page Visits: 1156 - Today Page Visits: 3