Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree er med sine 634 meter verdens højeste tårn samt Japans højeste og verdens næsthøjeste struktur. Der er tale om et TV-tårn som erstatning for Tokyo Tower, idet de høje bygninger i Tokyo forstyrrede signalet, hvorfor der var behov for et højere tårn, hvilket betød, at man i 2008 påbegyndte konstruktionen af Skytree. Det blev med støtte fra diverse investorer besluttet at placere Skytree i Sumida-bydelen for dermed at stimulere udviklingen i området, hvilket betød, at man samtidig byggede en række tilhørende faciliteter såsom et akvarium, et shoppingcenter og tårnets helt egen station. Oprindeligt var det planen, at tårnet skulle være 610 meter højt, men senere besluttede man sig for at bygge det 634 meter højt, fordi 6, 3 og 4 kan udtales som mu-sa-shi, hvilket engang var navnet på det distrikt, hvor tårnet blev opført.

Tokyo Skytree fik sit navn, efter man i 2007 havde foretaget en rundspørge blandt befolkningen, hvorefter en komite udvalgte seks navne, som hernæst blev sendt til afstemning blandt 110.000 japanere. Tokyo Skytree modtog 30 % af stemmerne og blev dermed det vindende navn. Eftersom man ikke opdeler ordene på japansk, er der dog tvivl om, hvorvidt det officielle navn er Tokyo Skytree eller Tokyo Sky Tree. Tårnet stod færdigt den 29. februar 2012 og åbnede for befolkningen i maj samme år efter et besøg fra Kejseren og Kejserinden. Omkring 1,6 millioner mennesker besøgte tårnet i den første uge, og alle billetter var booket de første to måneder frem. Om aftenen er Tokyo Skytree oplyst i enten blå eller lilla farver. 

Tårnet indeholder to observatorier - et i 350 meters højde og et andet i 450 meters højde. Begge observatorier gør det muligt for besøgende at betragte Tokyo i en 360 graders vinkel. Tårnet åbner for besøgende klokken 8 og tager imod gæster frem til klokken 21, før det lukker en time senere.

Total Page Visits: 931 - Today Page Visits: 1