Daishoin

Daishoin

Daishoin er et buddhistisk tempel beliggende ved foden af Misen-bjergetMiyajima, som i 806 blev grundlagt af Kobo Daishi. I templet finder man blandt andet en flamme, der siges at have brændt siden dengang, men ingen af de mange bygninger, der udgør tempelkomplekset, er dog fra den tid. Templet befinder sig for enden af en stejl trappe med et gelænder, hvor man som besøgende kan rotere 600 små ruller med sutra-skrifter, hvilket siges at have samme effekt, som hvis man reciterede dem, ligesom det skulle bringe lykke, hvis man rører dem på sin vej til templet.

Som en selvstændig del af tempelgrunden finder man desuden 500 Rakan-statuer, der alle har forskellige ansigtstræk. Dette er blot nogle af de tusindvis af statuer og figurer, der befinder sig ved og i templet, hvor der også er en tilknyttet grotte med afbildninger af de 88 templer, der udgør pilgrimsruten på Shikoku, og hvis man besøger denne grotte, vil det efter sigende have samme effekt, som hvis man valgte at udføre hele pilgrimsfærden på Shikoku. 

Daishoin deler navn med et andet tempel i Yamaguchi-præfekturet, men de staves dog med forskellige tegn, og så er Daishoin tempel nummer 14, man skal besøge, når man går Chugoku 33 Kannon Pilgrimsfærden. Templet befinder sig cirka et kvarters gang fra kajen på Miyajima.

Total Page Visits: 430 - Today Page Visits: 1