Hakuunsan Torii Kannon

Hakuunsan Torii KannonHakuunsan Torii Kannon er navnet på et tempelkompleks beliggende i Saitama-præfekturet. Der er dog ikke tale om et officielt tempel, idet dette ikke er tilknyttet nogen religiøs instans. I stedet er Hakuunsan Torii Kannon et privatejet sted tilegnet buddhismen, som dog er åben for offentligheden, så folk har mulighed for foretage diverse ritualer og praktisere deres religion. Mange kommer imidlertid også for at opleve de syn, som Hakuusan Torii Kannon har at byde på, for templet befinder sig nemlig som etaper på et bjerg kaldet Hakuunsan, hvilket gør det muligt at se dets strukturer på lang afstand. Den mest populære attraktion befinder sig på toppen af Hakuunsan, og er en 33 meter høj Kannon-statue, som står på toppen af en bygning. Denne fungerer som endepunktet på en mini-pilgrimsrute fra selve templet, der ligger ved foden af bjerget, og for at komme frem til Kannon-statuen kan man enten vælge at køre eller gå, idet der er en vej, som fører dertil. Begge dele kræver dog betaling, og på vejen har man mulighed for at beundre andre statuer samt bygningsværker – heriblandt et klokketårn med en klokke, som man gerne må ringe på. I weekender kan man købe sig adgang til den høje Kannon-statue og blandt andet bestige denne indvendigt, så man kan beundre udsigten ud over det omkringliggende bjerglandskab.

Historien bag Hakuunsan Torii Kannon er lige så unik som komplekset i sig selv. Det blev nemlig opført i en periode på 3 årtier, da rigmanden Yataro Hiranuma lovede sin døende mor at opføre en Kannon-statue. Med de penge han havde til rådighed besluttede han sig for at gå “all in”, da han erhvervede sig Hakuunsan-bjerget og hér opførte den første bygning i 1940. De kommende årtier kom flere til, og i 1970 stod tempelkomplekset færdigt. I dag vedligeholdes templet via de penge, som folk betaler for at besøge det.

Hakuunsan Torii Kannon ligger ikke i nærheden af nogen station. Fra Hanno station går der dog busser til byen ved foden af Hakuusan-bjerget, og denne tur tager lige under en time.

 

Total Page Visits: 220 - Today Page Visits: 1