Hogonin

Hogonin

Hogonin er et buddhistisk tempel beliggende i Arashiyama-distriktet i Kyoto. Der er tale om et undertempel, som officielt er tilknyttet det nærliggende Tenryuji-tempel, og de to templer er derfor del af et samlet kompleks, men for offentligheden befinder de sig på hver sin grund. Hogonin blev grundlagt i 1461, og fordi Tenryiji-templet er tilknyttet zen-buddhismen, så er begge templer kendt for sine haver, hvor Hogonin dog mest er populær om efteråret.

Hogonins haver er nemlig "naturlige" og består derfor primært af træer, hvis blade antager varme nuancer om efteråret, hvilket man kan nyde fra et stisystem eller fra selve templets bygninger, som besøgende også har adgang til, og her har man eksempelvis mulighed for at opleve intet mindre end 58 skydedørsmalerier, som dog er af nyere dato for hovedbygningen er opført så sent som i 2008. I Hogonins haver finder man også søer bestående af sten samt klipper i forskellige størrelser.

Hogonin ligger under en halv kilometer fra Arashiyama station, der er endestation på en privat toglinje fra Kyoto bymidte.

 

Total Page Visits: 139 - Today Page Visits: 1