Kitain-templet

Kitain-templetKitain-templet ligger i Kawagoe i Saitama-præfekturet, hvor det blev grundlagt i 830. Ingen af de nuværende bygninger er dog originale, for templet er nemlig brændt ned flere gange – senest i 1638, hvorefter det blev genopført i sin nuværende form. Det var dog ikke alle bygninger, der blev genopbygget, for Kitain-templet fik nemlig nye bygninger flyttet til Kawagoe fra Edo-borgen i Edo (nutidens Tokyo), og disse er i dag de eneste levn, der er tilbage efter Edo-borgen, eftersom denne senere brændte ned og nu blot er en ruin. Bygningerne inkluderer blandt andet templets hovedbygning, hvor den tredje Tokugawa-shogun, Iemitsu, blev født, og grundet sin historiske værdi fungerer denne del af Kitain primært som et museum, men selve templet er imidlertid stadig i brug. Der er nemlig tale om det største tempel i Japan indenfor Tendai-sekten. 

Med til Kitain-templet hører desuden en samling af 540 Rakan-statuer, der alle er forskellige i deres udseende, og ved siden af ligger desuden helligdommen Senba Toshogu, der er en af de tre store Toshogu-helligdomme i Japan, som er dedikeret til den første Tokugawa-shogun, Ieyasu. Denne er dog spærret af og kan kun betragtes bag et hegn.

Kitain ligger tættest på Honkawagoe station, der dog er en del af en privatejet toglinje. Mens denne befinder sig  under 1 kilometer væk, så ligger JR Kawagoe station 1,5 kilometer væk.

 

Total Page Visits: 265 - Today Page Visits: 1