Sanjusangendo

Sanjusangendo

Sanjusangendo er det populære navn for det buddhistiske tempel Rengeoin i Kyoto. Med en længde på 120 meter er templets hovedhal den længste bygning af træ i Japan, og denne størrelse skyldes, at man indenfor finder 1001 Kannon-statuer, hvilket man desuden ikke kan opleve andre steder i Japan. Den største af disse er over tre meter høj og befinder sig i midten af bygningen, mens den på hver side er omgivet af 500 mindre statuer i menneskestørrelse, der står placeret på ti rækker. Kun 124 af disse stammer fra, da templet blev grundlagt i 1164, eftersom de resterende statuer gik tabt, da templet brændte ned i 1249.

Den nuværende hovedhal blev som den eneste bygning genopført i 1266, og 876 nye statuer blev udskåret. Alle statuer er desuden dækket af guldblade, så de til forveksling ligner metalstatuer. Det er muligt for besøgende at komme ind i templet og beundre de 1001 Kannon-statuer, men det kræver, at man smider skoene og desuden afholder sig fra at tage billeder af dem. Sanjusangendo betyder ordret "hallen med 33 intervaller", hvilket skyldes antallet af mellemrum mellem bygningens søjler, som netop er 33.

Sanjusangendo ligger cirka en kilometer fra både Kyoto station og Tofukuji station. Den nærmeste station er Shichijo nogle få hundrede meter borte.

Total Page Visits: 358 - Today Page Visits: 1