Kusarigama

Kusarigama

Kama er den asiatiske udgave af et segl, men ligner mest af alt en miniudgave af en le. Præcis som med et segl og en le, så blev en kama primært anvendt af bønder, når der skulle høstes afgrøder eller fjernes græs på markerne. Med den ene hånd forenede man stråene og holdt disse fast, mens man i den anden hånd havde en kama, som man anvendte til at beskære stråene med ved at hugge disse over. Grundet sit design blev en kama imidlertid også benyttet som våben af blandt andet samuraier og ninjaer, og i disse tilfælde fik den nogle gange påsat en kæde, hvorved den blev kaldt for en kusarigama. Med til denne hørte en særlig teknik kaldet kurasigamajutsu, for det at håndtere en kama med en kæde var ikke helt så nemt, idet det krævede stor øvelse og præcision at benytte en sådan i kamp.

En kusarigama gjorde det muligt at kæmpe mod en modstander på afstand eller på nært hold, for kæden kunne man svinge rundt i ring og således forhindre folk i at nærme sig, så den altså fungerede som forsvar, ligesom man kunne spænde den ud og blokere for eventuelle modkommende angreb. Man kunne dog også anvende kæden som en forlænget arm til at vikle om et sværd og trække dette fri fra modstanderens greb, ligesom spidsen af kæden var påsat et metalstykke, så den i sig selv var et våben, man kunne bruge til at ramme andre med. Når først en modstander var pacificeret, kunne man nærme sig og nedlægge vedkommende med brug af kamaen, som man enten kunne hugge eller skære med. For nogles vedkommende var kæden blot til besvær, så man kunne også kæmpe med kamaen alene, hvis man foretrak nærkamp, og i så fald var det også populært at have en kama i hver hånd, fordi man med den ene kunne blokere for en modstanders våben, mens man med den anden kunne gøre skade på personen.

I dag anvendes både kamaer og kusarigamaer mest til opvisning, så der er endnu folk, der specialiserer sig i kurasigamajutsu for på den måde at vise, hvordan våbnet er blevet anvendt af krigere før i tiden.

Total Page Visits: 834 - Today Page Visits: 2