Mysteriet om det 10-årige selvmordsoffer

Mysteriet om det 10-årige selvmordsoffer
En TV-illustration af ligfundet

 

Mysteriet om det 10-årige selvmordsoffer

Den 26. oktober 2015 blev en 10-årig dreng fundet død på en bakke i byen Hino vest for Tokyo. Politiet konkluderede, at der var tale om et selvmord, eftersom drengen havde et reb bundet om halsen, hvilket var blevet viklet om en træstamme på toppen af bakken. Drengen befandt sig imidlertid længere nede på bakken, der havde en 30 graders hældning, så han altså lod til at være kvalt ved at være gledet ned ad bakken. Dette var en yderst usædvanlig selvmordsmetode, og der var næppe tale om en ulykke, for der var skam noget, som var endnu mere mystisk. Drengen var nemlig nøgen, ligesom både hans hænder og fødder var bundet fast. Hænderne var endda bundet fast bag ryggen, så hvis dette så sandelig var et selvmord, så var der altså tale om et yderst avanceret et af slagsen.

Politiet kunne ikke finde spor efter andre personer på stedet, og derfor konkluderede man, at drengen havde taget livet af sig selv. Hvorfor han havde gjort det på så besynderlig vis kunne ingen dog forklare, og der var også det sælsomme ved sagen, at man trods alt havde at gøre med et kun 10-årigt barn. Kunne så ungt et menneske virkelig finde på at tage livet af sig selv - og så endda på en så indviklet måde? Eftersom rebene om fødderne og hænderne sad løst, kunne drengen meget vel have bundet dette fast om sig selv, men hvorfor skulle han gøre det? Var det for at forhindre, at han kæmpede sig fri, når rebet om hans hals begyndte at stramme? Og kunne han overhovedet selv regne ud, at han ville kæmpe imod døden, når den var ved at indtræffe? Han kunne have hængt sig selv på normal vis, men alligevel valgte han at gøre det besværligt for sig selv ved at glide ned ad en bakke. Og hvorfor var han i det hele taget nøgen?

Drengens tøj var blevet lagt ved træets stamme, så det så ud til, at han selv havde taget det af. Men der er ingen grund til at være nøgen, når man begår selvmord, så dette var blot endnu et gådefuldt element, der gjorde dette såkaldte selvmord til en opsigtsvækkende sag. Også fordi offeret kun var 10 år gammelt. For det første er det ikke normalt, at så unge børn tager livet af sig selv, og for det andet lod der ikke til at være nogen forklaring på, hvorfor drengen ville dø. Han havde fortalt sin mor, at han ville tage ud for at lege klokken 11, men blev fundet død om aftenen, efter at han aldrig var kommet hjem. Så var der tale om et selvmord, eller en besynderlig leg, som var gået galt?

Drengen gik på en såkaldt Steinerskole, hvor undervisningen adskiller sig fra den i japanske skoler, der er mere gruppeorienteret og struktureret. Af den grund opstod der en påstand om, at undervisningen på Steinerskolen havde spoleret drengens adfærd og tankegang, så han rent ud sagt var blevet skør, og således udviklede en drengs død sig til en debat om undervisningsmetoder i Japan, hvor der opstod kritik af andre pædagogiske tilgange end dem, man benytter på almindelige japanske skoler. Der var hverken beviser eller belæg for, at drengens undervisning havde noget med hans død at gøre, men fordi han tilfældigvis gik på en Steinerskole, mente mange, at dette havde skadet ham mentalt. Hvorvidt der i det hele taget var tale om et selvmord, en ulykke eller sågar et drab blev dermed en sekundær faktor, som mange undlod at forholde sig til, for eftersom politiet mente, at der var tale om et selvmord, så var folk mere interesseret i at finde årsagen dette frem for at finde ud af, om det overhovedet var muligt for et barn at begå selvmord på så bizar vis.

Total Page Visits: 221 - Today Page Visits: 1