Dobbeltselvmordet i Yanaka-pagoden

Dobbeltselvmordet i Yanaka-pagodenYanaka-pagoden på 5 etager befandt sig på Yanaka-gravpladsen i Taito-bydelen i Tokyo, hvortil den blev doneret i 1908. Oprindeligt var den blevet opført som en del af det buddhistiske tempel Tennoji i 1644, men den udbrændte 1771 og blev først genopbygget i 1791. Med en højde på 35 meter var det den højeste pagode i Kanto-regionen.

Natten til den 6. juli 1957 nedbrændte pagoden igen, og denne gang fandt man de forkullede rester af to personer, der tilsyneladende havde opholdt sig i den. Samtidig blev der dog også fundet spor efter olie og sovepiller i ruinerne, hvilket tydede på, at der ikke var tale om et uheld, men derimod ildspåsættelse som en del af et dobbeltselvmord. Ligene var imidlertid så tilredte, at man ikke kunne identificere dem, men en intakt guldring ledede til sidst politiet på sporet af en 48-årig gift mand og en 21-årig syerske, der ikke var blevet set siden branden. De to havde haft en affære og var tilsyneladende stukket af sammen, men det skulle i stedet vise sig, at de havde endt deres dage ved at barrikadere sig i Yanaka-pagoden og på tragisk vis tage afsked med livet ved derefter at sætte ild til denne. Folks forklaring på en sådan handling var, at de åbenbart ønskede at straffe sig selv for deres amoralske forhold, men sandheden var nok, at der snarere var tale om et tilfælde af shinju: et dobbeltselvmord grundet ulykkelig kærlighed, fordi de hellere ville dø sammen frem for at leve hver for sig.

Hændelsen medførte et nationalt ramaskrig, og det blev besluttet, at pagoden ikke skulle genopbygges. Den dag i dag står dens fundament endnu som et monument, der fortæller om den ulykkelige, men i nogle øjne også romantiske hændelse, der er blevet et af de mest omtalte eksempler på shinju. Et andet hændte samme år, da Aisin-Gioro Huisheng og Takemichi Okubo blev fundet søde sammen på Amagi-bjerget.

Total Page Visits: 431 - Today Page Visits: 2