Genzo Kurita

Genzo Kurita
Osen Korogashi og Genzo Kurita

Genzo Kurita

Genzo Kurita var en japansk seriemorder, der nåede at dræbe 8 mennesker fra 1948 til 1952. De 8 drab er delt op i fire forskellige sager, og den første af disse fandt sted i Shizuoka-præfekturet i 1948, hvor den dengang 21-årige Kurita faldt for en 17-årig pige ved navn Yumi, som han lovede at gifte sig med, selvom han i forvejen havde lovet at gifte sig med en anden kvinde ved navn Ayako. Det lille trekantsdrama førte til, at Kurita valgte at dræbe Ayako, så han kunne få Yumi, men da hun fandt ud af, at han havde slået hendes rival ihjel, nægtede hun at acceptere ham. Hun rådede ham i stedet til at gå til politiet, og da Kurita blev bange for, at Yumi ville anmelde ham, besluttede han sig for ligeledes at dræbe hende. Han begravede efterfølgende ligene på en strand, og ingen mistænkte ham for at have slået de to kvinder ihjel. Herefter påbegyndte Kurita en karriere som kriminel, og han endte flere gange i fængsel for tyveri og sågar mordforsøg.

I 1951 var han dog en fri mand, da han den 8. august ankom til Oyama i Tochigi-præfekturet, hvor han havde planlagt at begå indbrud i private hjem. Da han kiggede ind ad vinduet til et hus, så han dog en 24-årig kvinde, der var alene hjemme med sin sovende baby, og da valgte han i stedet at bryde ind med det formål at voldtage hende. Kvinden strittede dog imod og skreg, hvilket førte til, at Kurita valgte at kvæle hende, men efter hun var død, besluttede han sig alligevel for at voldtage hende, da han forgreb sig seksuelt på hendes lig med det lille barn ved siden af. Efterfølgende forlod han huset uden at gøre barnet fortræd. Heller ikke denne gang var der nogen, der kunne sætte Kurita i forbindelse med drabet, og han kunne på den måde begå ikke bare et men tre drab mere, da han i oktober samme år begik sin mest berømte forbrydelse.

Den 11. oktober rejste Kurita nemlig rundt i Chiba-præfekturet, hvor han igen var på udkig efter hjem, hvor han kunne begå indbrud. I en lille by mødte han imidlertid en 29-årig kvinde, der var ude med sine 3 børn på 11, 6 og 3 år, og da det var omkring midnat, spurgte Kurita, om han ikke skulle følge dem hjem, eftersom det var mørkt. Kvinden tog imod Kuritas tilbud, men på vejen passerede de dog over en klippe kaldet Osen Korogashi - navngivet efter en kvinde, som hed Osen, der engang mistede livet, efter hun styrtede i døden fra toppen, idet klippesiden er temmelig stejl. Og hér valgte Kurita så uden videre at forgribe sig på kvinden foran hendes børn, der derfor begyndte at græde, og for at få dem til at holde mund, tæskede manden dem, før han en efter en kastede dem ud fra klippen, så han kunne voldtage deres mor i fred. Efterfølgende besluttede han sig for at kvæle kvinden og kastede ligeledes hendes lig ud fra klippen. Den 3-årige datter og 6-årige søn mistede ligeledes livet, mens den 11-årige datter formåede at overleve faldet, så hun samtidig kunne fungere som et fremtidigt vidne. Grundet denne sags grufulde karakter, er Genzo Kurita primært kendt for denne, men hans drabsbølge fortsatte imidlertid året efter.

Den næste forbrydelse var nemlig et dobbeltdrab, som fandt sted den 13. januar 1952, hvor Kurita vendte tilbage til Chiba by for at begå indbrud i et hus, som han tidligere havde stjålet kimonoer fra. Denne gang var en 64-årig kvinde og hendes 25-årige niece imidlertid hjemme, så Kurita besluttede sig for at dræbe dem begge, men inden han flygtede valgte han at voldtage liget af den 25-årige kvinde. Denne gang blev hans fingeraftryk fundet på gerningsstedet, hvilket fungerede som afgørende beviser, da Kurita 3 dage senere blev anholdt. Han blev senere samme år dømt til døden for de to drab i Chiba, og efter at have erkendt, at han stod bag yderligere 6 drab, modtog han som den første i Japan endnu en dødsdom i 1953. Kurita blev henrettet i 1959, og i efterkrigstiden, hvor man i Japan debatterede, hvorvidt dødsstraffen skulle afskaffes, blev han anvendt som eksempel på, hvorfor dødsstraffen tværtimod skulle bevares.

 

Total Page Visits: 842 - Today Page Visits: 1