Kiyoshi Okubo

Kiyoshi Okubo
Kiyoshi Okubo viser politiet rundt ved et gerningssted

Kiyoshi Okubo

Kiyoshi Okubo var en japansk seriemorder, der fra den 31. marts til den 10. maj 1971 begik 8 drab på kvinder, som han samlede op i sin bil i Gunma-præfekturet nord for Tokyo. Okubo havde haft en lang historie med sager om overgreb, og det første af disse fandt allerede sted i 1946, hvor han gik i sjette klasse og dengang lokkede en pige fra sin skole med sig ud på en mark, hvor han proppede sten op i hendes vagina. Ni år senere i juni 1955 begik Okubo så sin første voldtægt, da han overfaldt en 17-årig pige i Maebashi, og han blev i de forbindelse idømt en fængselsstraf, men allerede i december samme år begik han dog endnu en voldtægt, og han modtog således endnu en dom. I fængslet formåede Okubo imidlertid at opføre sig så forbilledligt, at han blev løsladt et halvt år før tid i 1959. Allerede året efter forsøgte han så et begå endnu en voldtægt, da han forgreb sig på en 20-årig pige, men selvom sagen blev anmeldt, så blev der indgået forlig uden om retten, og Okubo slap dermed for en fængselsdom på ny.

I 1962 giftede Okubo sig med en kvinde, der ikke var bekendt med hans kriminelle fortid, og sammen fik de to børn - en søn og en datter. Men selvom han nu havde fået en familie, så fortsatte Okubo med at interessere sig for andre kvinder, og det førte til to kendte voldtægtssager - en i 1966 og en i 1967, hvorefter Okubo igen blev anholdt og idømt fængsel. Okubo blev dog atter løsladt før tid grundet god opførsel, hvilket skete den 2. marts 1971, og senere på måneden ville han ende med at begå sit første drab, da han nu havde lært, at det at voldtage kvinder kunne føre til, at han blev fanget, fordi han lod dem leve, så de kunne anmelde ham og udpege ham som gerningsmand. 

Okubos kone forsøgte at blive skilt fra ham, og hun lod ham derfor ikke vende tilbage til hende og deres to børn, så den nu 36-årige mand måtte dermed flytte hjem til sine forældre, hvor han erhvervede sig en dyr bil for deres penge. Denne benyttede han sig af til at køre rundt i og samle kvinder op med, og selvom mange af disse kvinder tog med helt frivilligt, så var der derimod andre, som blev tvunget med på en køretur og meget andet udover det. Den 31. marts 1971 gik det over gevind, da Okubo først voldtog en 17-årig pige, hvorefter han kvalte hende og efterlod hendes lig i naturen, og allerede en uge senere gjorde han det samme med en anden 17-årig pige.

I løbet af en halvanden måned formåede Okubo at voldtage og dræbe 8 kvinder i alderen fra 16 til 21 år, og selvom politiet stod med en oplagt mistænkt, så var det faktisk ikke dem, der kom på sporet af ham. Broderen til et af Okubos ofre var nemlig bekymret for sin søster, som var forsvundet den 9. maj, og da han tog ud for at lede efter hende, fandt han hendes cykel, som Okubo var i besiddelse af. Dette resulterede i sidste ende i en anholdelse af den 36-årige Okubo, og ved at rette efterforskningen mod ham, kunne man gennem beviserne nu også knytte de 8 kvindedrab til ham. Da man dermed stod med en af Japans mest effektive seriemordere, bevirkede det, at Okubo modtog en dødsdom og blev henrettet i 1976.

Total Page Visits: 349 - Today Page Visits: 1