Massakren i Kakogawa

Massakren i Kakogawa
Yasutaka Fujishiro og gerningsstedet

 

Massakren i Kakogawa

Den 47-årige Yasutaka Fujishiro boede i 2004 sammen med sin 73-årige mor i byen Kakogawa i Hyogo-præfekturet, hvor de nærmeste naboer bestod af slægtninge, idet der var tale om en tæt familie. Yasutaka var opvokset i byen, men havde imidlertid ikke et nært forhold til flere af sine familiemedlemmer, hvilket også var tilfældet, da han blev voksen, hvor han simpelthen begyndte at planlægge at slå sin tante ihjel, fordi han siden barnsben ikke havde kunnet fordrage hende. I 2000 købte Yasutaka derfor benzin med det formål at brænde sin tantes hus ned, men tanken om at dræbe kvinden forblev dog en fantasi frem til 2004, hvor Yasutaka omsider valgte at sætte sin bestialske plan i værk.

Det var nemlig Yasutakas tante, der ejede den grund, som Yasutaka og hans mor boede på, så da hun i 2004 kom for at opkræve ejendomsskat, nægtede Yasutaka at betale, idet han var arbejdsløs og derfor ikke havde nogen penge. Han var samtidig psykisk ustabil, hvilket var et velkendt faktum hos familien, som derfor havde kontaktet politiet med mistanke om, at Yasutaka kunne risikere at gøre skade på dem, idet han besad et meget iltert temperament og flere gange havde truet dem på livet. Og desværre havde de ret i deres bange anelser, for i løbet af årene havde Yasutaka samlet over 100 liter benzin, som han besluttede sig for at gøre brug af til at sætte ild til sin 80-årige tantes hus, få dage efter hun havde været forbi for at kræve ejendomsskat, hvilket tilsyneladende blev dråben, der fik Yasutakas vrede til at koge over.

Natten til den 2. august invaderede Yasutaka nemlig sin tantes hus, hvor han dræbte hende og sin 46-årige fætter med en kniv og en hammer. Yasutaka begav sig efterfølgende videre til nogle andre familiemedlemmers hus, hvor han dræbte alle husets beboere - et ægtepar på 64 år samt deres 27-årige søn og 26-årige datter. Da Yasutaka vendte hjem, hørte han dog råb om hjælp fra sin tantes hus, hvor de to lig var blevet fundet af hans anden fætter og dennes kone, som nåede at ringe til politiet, før Yasutaka vendte tilbage til huset, hvor han stak dem begge ned. Den 55-årige mand omkom, hvorimod den 50-årige kvinde formåede at overleve, da en ambulance kort tid efter ankom til byen, hvor hele 7 personer var blevet dræbt i to forskellige huse.

Yasutaka var på dette tidspunkt flygtet, efter at han forinden havde sat ild til sit eget hjem og hjulpet sin forvirrede mor ud fra dette. Den 47-årige mand kørte herefter hjem til sin lillebror, som også boede i Kakogawa, hvor han forsøgte at begå selvmord ved at sætte ild til sig selv. Dette blev imidlertid forhindret af lillebroren, så Yasutaka kørte videre og prøvede i stedet at begå selvmord ved at sætte ild til sig selv og samtidig køre ind i en bro, efter at politiet havde opsporet ham. Han overlevede dog og kunne således anholdes og sigtes for at have stået bag en af de største enemandsmassakrer i Japan i nyere tid. For dette blev Yasutaka dømt til døden, selvom der ikke var tvivl om, at han var psykisk ustabil. Ifølge ham begik han nemlig massakren, fordi han følte sig udstødt i familien, som ifølge ham så ned på ham og bagtalte ham. Yasutaka blev henrettet i 2021 i en alder af 65 år.

Total Page Visits: 108 - Today Page Visits: 1