Mordet på Airi Kinoshita

Mordet på Airi Kinoshita
Airi Kinoshita og José Manuel Torres Yagi

Mordet på Airi Kinoshita

Omkring klokken 17 den 22. november 2005 var der en indbygger i Hiroshima, der gjorde et gruopvækkende fund, da vedkommende spottede en efterladt papkasse, der viste sig at indeholde liget af en lille pige, som var blevet kvalt til døde. Man kunne meget hurtigt konkludere, at der var tale om den 7-årige Airi Kinoshita, der havde forladt sin skole i Hiroshima tidligere på dagen lidt over middagstid, hvorefter hun tilsyneladende var blevet kidnappet på sin vej hjem. En obduktion kunne desuden klarlægge, at pigen var blevet slået ihjel blot en til to timer, efter hun forsvandt, og at hun oven i købet havde været udsat for et seksuelt overgreb.

Politiet gik derfor ud fra, at dette var motivet, og at gerningsmanden derfor måtte være pædofil. Af den grund gik man straks i gang med at efterforske de lokale beboere, da man formodede, at Airi var et tilfældigt offer for en syg mands lyster, og ugen efter fandt man således frem til den 33-årige peruvianer José Manuel Torres Yagi, der boede i nærheden af stedet, hvor Airis lig var blevet fundet, ligesom ruten mellem hendes hjem og skole tilmed gik forbi hans lejlighed. Han blev hovedmistænkt i sagen, da man kunne spore papkassen tilbage til en butik, hvor den var blevet købt af ham, og da efterforskningen blev centreret omkring ham, skulle det vise sig, at han ikke blot opholdt sig ulovligt i Japan under et falsk navn - han var også eftersøgt for seksuelle overgreb begået i Peru.

José Manuel Torres Yagi havde forladt sin kone og to børn i Peru og rejste i 2004 til Japan, hvor hans søskende boede, for at finde arbejde. Han blev imidlertid fyret fra de stillinger, han kunne skaffe, og var således uden job, da han blev sigtet fra drabet på Airi, halvandet år efter at han var ankommet til Japan. Selvom han på dette tidspunkt var mistænkt for andre overgreb, så var han dog aldrig blevet dømt for disse, og det var derfor udelukkende ud fra beviser, at man valgte at retsforfølge ham. Selvom han påstod, at han intet kunne huske, så tilstod Torres Yagi drabet på Airi, og han blev derfor idømt livsvarigt fængsel i 2006 uden mulighed for prøveløsladelse.

Total Page Visits: 511 - Today Page Visits: 1