Mordet på Lindsay Hawker

Mordet på Lindsay HawkerLindsay Hakwer var en 22-årig brite, der i oktober 2006 ankom til Japan for at undervise i engelsk i Tokyo. Hér mødte hun den 20. marts 2007 den 28-årige Tatsuya Ichihashi, der tilsyneladende ønskede privatundervisning i netop engelsk, hvilket resulterede i, at de to fire dage senere tog sammen på en café for at studere. Hér fortalte Ichihashi dog, at han havde glemt de penge, som Lindsay skulle have i betaling, så de tog derfor en taxa hjem til Ichihashis lejlighed i Ichikawa uden for Tokyo. Den dag vendte Lindsay dog ikke hjem til sin egen lejlighed, hvor hendes to bofæller ventede, og da hun heller ikke mødte op på arbejde de næste to dage, blev hun af skolen meldt savnet den 26. marts. Fordi Lindsays bofæller vidste, at Lindsay sidst havde været sammen med Ichihashi, der tilmed havde tegnet en tegning til hende med sit telefonnummer og sin e-mailadresse på, så var det intet problem for politiet at finde frem til hans adresse, hvor de imidlertid ikke kunne banke på uden mistanke om en forbrydelse. I stedet mødte 9 betjente op ved hans lejlighed, hvor de blot ventede på, at han skulle åbne døren og forlade den, men da Ichihashi omsider kom ud, så formåede han simpelthen at flygte fra politiet, da de ville afhøre ham, selvom en betjent ellers fik grebet fat i hans rygsæk og vristet denne fra ham. 

På dette tidspunkt var man slet ikke sikker på, at der var sket en forbrydelse, men dette blev bekræftet, da politiet gik ind i lejligheden og fandt et badekar fyldt med jord og sand på altanen, hvorfra en menneskehånd stak frem. Det skulle senere vise sig at være liget af Lindsay Hawker, der var blevet tæsket og efterfølgende kvalt til døde, før hun var blevet bundet og tilmed fået klippet håret af og hernæst begravet. Tatsuya Ichihashi blev dermed mistænkt og efterlyst for mordet på den unge kvinde, men selvom hans havn og ansigt ellers florerede i offentligheden, så formåede han at forblive på flugt i 2,5 år, før han den 10. november 2009 blev anholdt i Osaka, da han prøvede at stige på en færge mod Okinawa. Under sin tid på flugt havde han formået at leve en normal tilværelse med job og indtægt med en falsk identitet, men med tiden blev han altså genkendt af både sin arbejdsgiver, en klinik for plastikkirurgi, hvor han havde fået ændret på sin næse måneden forinden, og en medarbejder ved færgen i Osaka, hvor han altså blev fanget af politiet og sigtet for mordet på Lindsay Hawker. Udover en næseoperation havde Ichihashi også fået ændret på andre af sine karaktertræk under sin tid på flugt.

Sagen modtog stor medieopmærksomhed – mere i udlandet end i Japan, fordi der var tale om mordet på en udenlandsk statsborger, som det japanske politi havde så svært ved at opklare. Lindsays familie og bofæller havde forgæves forsøgt at melde hende savnet selv samme dag som hun forsvandt, men deres henvendelser blev ikke taget seriøst, og det japanske politis håndtering af sagen mødte derfor voldsom kritik. Mest af alt fordi man lod gerningsmanden undslippe fra gerningsstedet og sågar først kunne anholde ham mere end to år efter mordet, hvor han i al den tid havde opholdt sig i landet. Der var derfor spekulationer om, at sagen ikke blev taget alvorligt, fordi det var en udlænding, der var blevet dræbt. Selvom familien ønskede dødsstraf, så slap Ichihashi med livsvarigt fængsel, fordi domstolen tog højde for, at han ikke tidligere var dømt, selvom han ellers havde været anholdt for et overfald på en kvinde i 2001, hvilket dengang førte til et forlig i rettet. Motivet for drabet var tilsyneladende, at Lindsay afviste Ichihashi, da han gjorde tilnærmelser og efterfølgende begyndte at skrige, da han i stedet gav sig til at voldtage hende, hvorved hun altså endte med at blive kvalt.

Tatsuya Ichihashi har siden udgivet en bog, hvori han afdækker sin færden i tiden efter drabet på Lindsay Hawker, som han desuden giver sin version af i bogen. Denne blev filmatiseret i 2013. Selvom Ichihashi har tilbudt Lindsays familie overskuddet fra bogsalget, så har de afvist at tage imod dette.

 

Total Page Visits: 432 - Today Page Visits: 1