Mordet på Mitsuko Moriya

Mordet på Mitsuko MoriyaOm aftenen den 18. marts 1988 vendte en 31-årig mand hjem til sin lejlighed i Nagoya, hvor han fandt sin kone – 27-årige Mitsuko Moriya liggende livløs i en blodpøl på gulvet med et grædende spædbarn mellem sine ben. Kvinden var nemlig højgravid, så derfor troede hendes mand i første omgang, at hun havde født og derpå mistet bevidstheden, men da han forsøgte at ringe efter en ambulance, bemærkede han, at telefonen var forsvundet, så han skyndte sig derfor hen til en nabo for at slå alarm. Da ambulancen ankom til stedet skulle det dog vise sig, at der ikke var tale om en hjemmefødsel, men derimod en af de mest bizarre forbrydelser i Japans historie. Barnet var nemlig ikke kommet til verden på naturlig vis, for Mitsuko var simpelthen blevet kvalt og havde herefter fået maven skåret op, hvorpå barnet var blevet fjernet fra hende. Hun var efter alt at dømme blevet overfaldet af en tyv, der på en eller anden måde havde tvunget sig adgang til lejligheden, for pengene i hendes taske var borte, men herudover manglende der dog intet i hjemmet – altså lige foruden telefonen og en bilnøgle. Men disse genstande var ikke blevet fjernet fra lejligheden. I stedet blev begge dele fundet inde i Mitsukos opsprættede mave, hvor de var blevet proppet ind, efter barnet var blevet taget ud. Mitsuko og hendes barn blev hurtigt bragt på hospitalet, men hun blev erklæret for død ved ankomsten, mens barnet formåede at overleve. Det havde dog pådraget sig snitsår, da kvindens mave blev skåret op.

Politiet stod nu med en mordsag, men havde kun ganske få beviser i denne, for umiddelbart var der tale om et perverst rovmord begået på en tilfældig og uskyldig kvinde. Interessen faldt derfor på Mitsukos mand af flere grunde. For det første havde han fundet sin kone i en blodpøl uden at sikre sig, om hun var i live og samtidig bemærke, at hendes mave var blevet skåret op. For det andet havde han nået at skifte tøj, da han kom hjem, før han hørte barnet græde og dermed fandt sin kone. Og for det tredje var Mitsuko fem dage over terminen, hvilket vil sige, at han vidste, at barnet ville kunne overleve, hvis det blev fjernet. Der var nemlig den sælsomme omstændighed, at skønt kvinden var blevet dræbt, så var barnet netop blevet fjernet og efterladt i live, hvilket betød, at morderen ønskede at redde og skåne det. Der var bare det problem, at manden havde et alibi, idet han havde været på arbejde hele dagen – også i tidsrummet mellem 15.00 og 16.00, hvor man mener drabet fandt sted, hvilket var mere end tre timer før han fik fri. Der kunne dermed også være tale om et bestillingsarbejde, for gerningsmanden måtte samtidig have haft kendskab til, at Mitsukos mand ikke kom hjem foreløbigt, siden den pågældende person gav sig tid til at fjerne barnet.

Politiet havde kun enkelte spor at gå efter – heriblandt et fodaftryk og et signalement på en mand, der klokken 15 havde ringet på hos en nabo og spurgt efter en “Nakamura”, som naboen dog ikke kendte, hvorefter vedkommende lukkede døren i. Det er imidlertid aldrig lykkedes for politiet at finde frem til den pågældende mand eller nogen banebrydende beviser i sagen, som derfor stadig er uopklaret og forbliver et mysterium. Mitsuko Moriyas barn var en lille dreng, som faderen fik lov at beholde. Sammen flyttede de i 1999 til Hawaii.

 

Total Page Visits: 326 - Today Page Visits: 1