Onsdagskvæleren

Onsdagskvæleren
Fantomtegningen af den mistænkte i drabet på Kumi Nishiyama

Onsdagskvæleren

Den 27. januar 1989 var en kvinde ude at plukke blomster i bjergene med sin mand nær byen Kitagata i Saga-præfekturetKyushu, da hun fandt intet mindre end tre kvindelig, som viste sig at være den 37-årige Tatsuyo Yoshino, der var forsvundet blot 2 dage forinden, samt den 50-årige Kiyomi Nakashima, der forsvandt i 1988, og den 48-årige Sumiko Fujise, som forsvandt i 1987. Alle tre var blevet dræbt, før de tilsyneladende var blevet kastet ud fra en vejbane, som befandt sig over de klipper, hvor ligene blev fundet, og dette indikerede altså, at man stod med en seriemorder - en lokal en tilmed, eftersom de tre kvinder alle var forsvundet i nærområdet, hvor fire andre kvinder og piger endda også var forsvundet i perioden fra 1975 til 1982. Man formoder derfor at de i alt 7 sager, der strakte sig over 14 år, måtte være knyttet sammen til den samme gerningsmand, og eftersom 6 af ofrene var forsvundet på en onsdag, så fik han tilnavnet Onsdagskvæleren.

Det er dog kun de tre sidste drab, der med sikkerhed kan knyttes sammen, eftersom ligene blev fundet på samme sted, og de var tilmed også blevet skilt af vejen på samme måde, mens omstændighederne omkring de fire forrige drabssager var noget anderledes. Den første sag var den 12-årige Juzoko Yamazaki, der forsvandt fra sit hjem i Kitagata den 27. august 1975, hvor hun havde haft besøg af en veninde, som tog hjem omkring klokken 19, hvorefter Juzoko blev ladt alene. Da hendes mor senere vendte hjem fra arbejde, var Juzoko dog ikke i huset, og ingen vidste, hvad der var sket med hende, før hendes lig endelig blev fundet i 1980. Samtidig fandt man også liget af Ritsuko Hyakutake, der ligeledes forsvandt fra sit hjem i nabobyen Shiroishi den 12. april 1980, dagen før hun skulle holde sin 20-års fødselsdag. I dagene efter modtog hendes familie både trusselsbreve og intimiderende opkald, og hun var desuden den eneste af de 7 kvinder, som ikke forsvandt på en onsdag. Alligevel blev hendes lig fundet samme sted som Juzokos, da man i juni skulle udskifte en toilettank på en nærliggende skole, der skulle vise sig at indeholde resterne af Ritsuko. Få dage senere fandt man så Juzokos lig i en anden toilettank på den samme skole, og dette tyder således på, at disse to drab blev begået af samme gerningsmand.

Allerede året efter, den 7. oktober 1981, forsvandt den 27-årige Chizuko Ikegami så også i Shiroishi, mens hun var på vej hjem fra byen, og denne gang var der et vidne, der spottede hende på parkeringspladsen nær et supermarked, hvor hun talte med en mand. Dette var det sidste, som nogen så til hende i live, for to uger senere blev hun fundet kvalt cirka 40 kilometer væk, og politiet fandt aldrig frem til den mand, som hun sidst blev set sammen med. Det fjerde offer var den 11-årige Kumi Nishiyama, der den 17. februar 1982 forsvandt i Kitashigeyasu, der lå tæt på stedet, hvor Chizuko blev fundet, mens hun var på vej hjem fra skole, og også hun blev fundet kvalt, da man fandt frem til hendes lig i lokalområdet den næste dag.

Dagen, hvor Kumi forsvandt, havde flere personer spottet en hvid bil med en fremmed mand, som kørte rundt i området, hvor han blandt andet havde lokket en pige med ind på et toilet, men fordi hun begyndte at græde, så stak han af fra stedet, og hans bil blev sidst set nær den mark, hvor man senere fandt liget af Kumi. Denne mand var af den grund en hovedmistænkt og blev efterlyst med en fantomtegning, men politiet havde ikke andet end et signalement på ham og hans bil, og de fandt derfor aldrig frem til ham, så sagen om Kumi forblev uopklaret præcis som sagen om Chizoku.

Der var igen en pause på fem år før begyndelsen på de sidste tre sager, som efter alt at dømme var begået af den samme gerningsmand, eftersom ligene altså blev fundet på det samme sted i 1989. Den første af disse kvinder, som forsvandt, var den 48-årige Sumiko Fujise, der forsvandt på vej hjem fra arbejde i Takeo den 8. juli 1987. Den anden kvinde var den 50-årige Kiyomi Nakashima, der forsvandt på vej til en sportshal i Kitagata den 7. december 1988. Og den tredje kvinde var den 37-årige Tatsuyo Yoshino, som forsvandt fra Kitamachi den 25. januar 1989, hvor hun var taget en tur i byen. Disse tre kvinder forsvandt altså uden for deres hjem, præcis som Kumi og Chizoku, mens Juzoko og Ritsuko tilsyneladende var forsvundet fra deres hjem. Det er uvist, hvordan kvinderne forsvandt, men de blev efter al sandsynlighed samlet op eller tvunget ind i en bil, hvor en eller muligvis op til 4 forskellige gerningsmænd kvalte dem, hvorefter ligene blev skilt ad vejen.

Om de 7 drab overhovedet er forbundet er nemlig uvist, men de har ikke desto mindre fundet sted i det samme område, og seks af de syv kvinder forsvandt altså på en onsdag. Den eneste, som forsvandt på en anden dag, var Ritsuko, hvis lig imidlertid blev fundet samme sted som Juzokos, hvilket også betyder, at disse to sager efter alt at dømme er knyttet til den samme gerningsmand, selvom de blev begået med 5 års mellemrum. Allerede året efter drabet på Ritsuko forsvandt Chizuko så, men hendes lig blev fundet 40 kilometer væk. Fire måneder senere forsvandt Kumi så, men hendes lig blev dog fundet i lokalområdet nær det sted, hvor Chizuko var blevet fundet. Hvis de 7 drabssager er blevet begået af forskellige gerningsmænd, må der altså højst være tale om 4 af slagsen baseret på ligfundene, mens geografi og drabsmetode dog gør det mere oplagt, at der kun er tale om én person. På den anden side har ofrene haft vidt forskellige aldersgrupper, ligesom alle drab har fundet sted i forskellige måneder og år. Der har samtidig været to pauser på fem år, men efter disse er der blevet begået et drab årligt tre år i træk.

Politiet er altså kort sagt på bar bund, for ingen af de 7 drab er nogensinde blevet opklaret. I 1989 anholdte man dog den 26-årige Teruhiko Matsue for besiddelse af stoffer, og under en afhøring i fængslet indrømmede han at stå bag drabet på de tre sidste kvinder, men han trak dog hurtigt tilståelsen tilbage, så Matsue blev i første omgang ikke sigtet for drabene. Først 13 år senere i 2002, fordi sagen om drabet på Sumiko Fujise i 1987 var en måned fra at blive forældet, så nærmest i desperation efter at få drabene opklaret, besluttede politiet sig for at anvende Matsues tilståelse som et bevis imod ham, og sagen endte således i retten, hvor man dog ikke anerkendte tilståelsen som værende hverken gyldig eller oprigtig, så Matsue blev erklæret for uskyldig, eftersom der ikke var nogle håndgribelige beviser, som kunne få ham dømt. Samtlige syv drab er nu blevet forældede sager, som en eller flere gerningsmænd ikke længere kan blive dømt for.

Total Page Visits: 326 - Today Page Visits: 2